- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Можда је сада јасније зашто је Пантер „побеснео“ у Мадриду

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаш Партизана Кевин Пантер
Кошаркаш Партизана Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
Пратите нас
Шпански кошаркаш Серхио Љуљ један је од бољих европских играча 21. века, али није му било страно да употреби некада и прљаве методе како би дошао до циља. Сећамо се како је испровоцирао Кевина Пантера прошле сезоне, а сада је слично урадио и тренеру Мурсије Ситу Алонсу.
Реал је славио против Мурсије са 106:92, а у току дуела било је и неких варница на терену када су гости покушавали да испровоцирају играче Реала, али у томе нису успели. Било је и доста вербалних окршаја, а све је кулминирало на крају првог полувремена сукобом Љуља и Алонса.
По завршетку првог полувремена, играчи оба тима кренули су ка свлачионицама, а Љуљ је пришао тренеру Мурсије и нешто му добацио, а затим га је "потапшао" по глави. То се тренеру Мурсије није свидело јер му Љуљ очигледно није ништа лепо рекао.
Због свега је Алонсо изгубио живце и хтео је да се обрачуна с искусним играчем Реала који је увелико већ био у тунелу дворане у Мадриду.
Алонсо је дозивао Љуља да стане јер је имао шта да му каже, али ту се задесио и Џанан Муса који је одлучио да реагује и смири противничког тренера.
На крају су сви отишли у свлачионицу, а када су се вратили на паркет ситуација је била доста смиренија.
Подсећања ради, Љуљев потез и ударање Кевина Пантера показали су се као кључни прошле године у четвртфиналном обрачуну Евролиге између Реал Мадрида и Партизана. До тада је све ишло црно-белима на руку, али је Пантер реаговао плаховито, пао је на провкације Љуља, па је све касније што се догодило - историја.
Најдебљи крај извукао је Данте Егзум.
„То је нешто што је у прошлости, што је завршено, оставио сам то иза себе и мислим да су и играчи Реала. Могло је са тим да се поступа другачије, посебно из перспективе Евролиге. Мислим да је ту учињено много нефер ствари, али смо се на крају опоравили и освојили АБА лигу“, присетио се Данте Егзум.
Горан Иванишевић и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
СПОРТ
Иванишевић отворио душу: „Увек сам ја крив – али срећан сам што тренирам генија“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала