- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Иванишевић отворио душу: „Увек сам ја крив – али срећан сам што тренирам генија“

© AFP 2023 / AELTC/BOB MARTINГоран Иванишевић и Новак Ђоковић
Горан Иванишевић и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
Пратите нас
Горан Иванишевић, чувени хрватски тенисер, улогу тренера Новака Ђоковића има од 2019. године. Са српским асом прошао је неке од његових најлепших тренутака у каријери, а на једној недавно одржаној признао је да онда када ситуација не иде по плану углавном он сноси кривицу.
Новак Ђоковић освојио је 24 Гренд слем титуле, а чак девет од тога заједно са Гораном Иванишевићем као тренером. Често се дешавало да срски ас виче на хрватску тениску легенду, међутим Иванишевић је све прихватао зарад резултата и успеха.
„Имате увек тај стрес. Има нас петоро у тиму, али увек сам ја крив за све. Тако је то када сте тренер“, рекао је Иванишевић на „Атитујд конференцији“.
Док Новак на њега виче, тражи му замерке и углавном га криви за грешке током меча, Иванишевић у ложи седи мирно и делује чак радвнодушно. С обзиром на то да је као играч био све супротно од тога много пута његове реакције знале су да изненаде.

„На терену, људи су ме видели као дивљака или полу-дивљака, али сам ван терена сасвим другачији. Миран сам. Нико није веровао да ја могу да будем добар тренер. Морате да знате како да сахраните сопствени его. Нисте више важни. Играч је важан. Није лако мотивисати га јер је већ све освојио, али имамо начин. Много пута нисмо сагласни, али добро је свађати се на терену. Волим овај посао. Посао може да се уради само ако га волите и ако имате подршку породице. Ако не знате како да се носите са стресом, који је увек присутан, онда не можете да радите посао“, јасан је Горан.

Упркос свему Иванишевић ужива у томе што тренира играча који пише историју.
„Срећан сам што тренирам генија, најбољег тенисера свих времена и једног од најбољих спортиста уопште. Несрећно је да се само победе рачунају. Финале није добро, то је као да нисте ни дошли на турнир. Лакше ми је јер смо из истог региона. Разумем много ствари које ради и унапред сам спреман за њих. И ја сам исто радио, али сад као тренер морам да будем смиренији и сталоженији“, закључио је Иванишевић.
Ђоковић сезону наставља на Мастерсу у Паризу који почиње 30. октобра, а затим иде у Торино где се одржава Завршни Мастерс. На крају сезоне са репрезентацијом Србије играће на Дејвис купу.
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
СПОРТ
Спектакл, драма и Федерер у публици – Рубљов пао у епском финалу Шангаја
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
СПОРТ
Новакови историјски бројеви
Тениске лоптице - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2023
СПОРТ
Ђоковић остаје шампион – отказан турнир у Тел Авиву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала