Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Куртијеви полицајци постављају бетонске баријере: Прекопани и блокирани локални путеви у Лепосавићу

© Sputnik / Дејан СимићБаза косовске полиције код Лепосавића
База косовске полиције код Лепосавића - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2023
Пратите нас
У општини Лепосавић су у току данашњег дана прокопани путеви преко Белог Брда који води ка Копаонику, а нешто раније јутрос пут у селу Јошаница који води ка Новом Пазару.
Припадници такозване косовске полиције су, према изјави мештана, уз помоћ тешке механизације прокопали путеве и поставили велике бетонске плоче и на тај начин одсекли многе грађане од својих имања и оставили их без могућности да користе путеве који се користе деценијама уназад.
У току прошле недеље почело се са постављањем бетонских баријера на средини путева упркос противљењу мештана да им је то једини вид саобраћајне комуникације и да ће многи затварањем ових путева и блокадом Јариња, која траје већ пуна 23 дана, бити принуђени да до својих имања, шума и радних места путују по више од 130 километара.
Под изговором борбе против криминала и у претходне две године припадници тзв. косовске полиције су често прекопавали локалне сеоске путеве, а касније су на велике притиске мештана и међународних мисија ти путеви бивали поново отворени, али у многом мањем броју него што је то било пре акција полицајаца.
Тзв. косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2023
СРБИЈА
Срби у селима одсечени од Лепосавића, полиција поставила бетонске препреке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала