- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићево блиставо вече – Васа асистенцијама маскирао промашаје

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2023
Пратите нас
Никола Јокић, српски кошаркашки ас, био је одличан у победи Денвера над Чикагом ( 116:102) и фалило му је мало и до дабл-дабл учинка. На утакмици Шарлота и Оклахоме запажен је био Василије Мицић који је попунио све колоне, али се највише истакао по асистенцијама.
Како припреме одмичу тако Никола Јокић подиже форму мада је јасно да га Мајкл Малоун мало и штеди пред почетак сезоне па је тако српски ас на паркету провео нешто више од 23 минута.
То му је било довољно времена да постигне 15 поена, девет скокова и пет асистенција. Имао је шест од девет из игре, убацио је и једну тројку, али и допустио осталим саиграчима да се истакну у победи.
Поново се одлично показао млади Строутер који је уписао 23 поена и скок, док га је са само два поена мање пратио сјајни Џамал Мареј. Код екипе Чикага по 20 су убацили Вајт и Вилијамс.
У нешто раније одиграној утакмици Шарлот је савладао Оклахому резултатом (117:115), а у овом неизвесном мечу пажњу на себе скренуо је и Василије Мицић.
Српски кошаркаш играо је више од 25 минута и за то време уписао је шест поена, три скока, као и осам асистенција по којима се највише истакао.
Мицић није имао најбоље шутерско вече погодио је само три од десет пута, док је пет пута неуспешно покушао да убаци тројку. У победи Шарлота највише се истакао Вашингтон који је убацио чак 31 поен, док је Ман био најбољи у пораженом тиму са 18 поена.
Борац Чачак - Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
СПОРТ
Звезда преболела Каунас победом у Чачку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала