- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сјајни Никола уписао свој први дабл-дабл – хладнокрвни потези српског талента за памћење /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићНикола Топић
Никола Топић  - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2023
Пратите нас
Кошаркаши Меге савладали су у трећем колу АБА лиге екипу ФМП-а резултатом 83:73, а вече за памћење имао је млади Никола Топић који је остварио дабл-дабл учинак.
У прве три деонице Никола Топић није толико био запажен, међутим када је дошло до последње четвртине млади српски кошаркаш био је невероватан.
Само у четвртој деоници дао је 17 поена, док је до краја имао 21 поен и тако био најефикаснији играч меча. Поред тога уписао је и десет асистенција и два скока. У победи против ФМП-а млади Никола постигао је свој први дабл-дабл учинак у Меги.
Иако је ФМП добио прву деоницу, кошаркаши Меге брзо су успели да се врате. Резултат је морао да се преломи тек у последњој деоници, а тада је кључну улогу имао талентовани Топић.
Српски кошаркаш од 2020. године је члан Црвене звезде, још тада је потписао стипендијски уговор, а од почетка актуелне сезоне је на позајмици у Меги.
За црвено-беле Топић је дебитовао прошле године у АБА лиги против Крке, када је уједно постао и најмлађи стрелац Црвене звезде. Исте године уписао је и први наступ у Евролиги против Бајерна.
Топићев таленат још више је дошао до изражаја током јуниорског Европског првенства када је као капитен са Србијом стигао до златне медаље. Био је најкориснији играч шампионата и био је у саставу идеалне петорке. Просечно је бележио 15,3 поена, 5,1 асистенцију и 3,7 скокова.
Анкета
Ко ће победити на преломном квалификационом мечу ЕП у фудбалу?
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2023
СПОРТ
Филип се све више доказује у Америци – Богдановић може још боље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала