- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ексклузивно сведочење: Страх и шок на стадиону док је екстремиста убијао, а хеликоптери надлетали

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertШведска Белгија
Шведска Белгија - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2023
Пратите нас
„На сваких 15 минута добијали смо обавештење да останемо на својим местима. Полиција је била око стадиона, а изнад су летели хеликоптери, уплашио сам се“, прича за Спутњик Емир Мујановић који је морао да остане "заробљен" на стадиону у Бриселу током меча Белгије и Шведске.
Квалификациони меч за Европско првенство између фудбалских репрезентација Белгије и Шведске у Бриселу прекинут је после првог полувремена пошто је пред почетак меча у центру Брисела убијено двоје навијача Шведске.
Исламски екстремиста осумњичен је за убиство и напад ватреним оружјем, а око 35.000 навијача који су се нашли на стадиону „Краљ Бодуен“ остало је на својим местима све до поноћи. На лицу места нашао се и држављанин Босне и Херцеговине Емир Мујановић који је за Спутњик открио шта се дешавало на стадиону.

„Најпре је друго полувреме каснило 15 минута, нисам разумео шта је спикер говорио, а онда сам видео на телефону шта се десило. Спикер је почео да прича на енглеском и на сваких 15 минута стизало нам је обавештење да останемо на својим местима и не напуштамо стадион“, прича Емир који ради у Генту и који је на утакмици отишао као неутрални навијач како би само уживао у фудбалу.

На стадиону је чини се владала пометња јер никоме најпре није било јасно шта се заиста збило у центру престонице Белгије.
„Захваљивали су нам се на стрпљењу и говорили да мирујемо док се ситуација не реши. Седео сам близу шведских навијача, неки су били уплашени, неки не. Изашли смо око15 минута иза поноћи“, препричава Мујановић.
Наш саговорник био је уплашен јер није знао како ће да дође до свог аутомобила.
„Уплашио сам се, телефон ми се угасио, аутомобил ми је био паркиран на километар од стадиона, па сам журио, не само ја, сви су журили да дођу до одредишта када смо напустили стадион“, каже Емир који истиче да је већи број навијача покушавао да остане смирен.
Два и по сата навијачи су били заробљени.
„Стадион је био осигуран, полиција је била испред, а око њега су летели хеликоптери, понављали су нам да смо на сигурном“, рекао је Мујановић.
Када се све завршило ни сам Емир није могао да верује шта га је снашло.
„Први пут са био у Бриселу, толико волим да гледам и играм фудбал и онда одем на утакмицу и деси се нешто овако неочекивано. Баш ми је било незгодно јер живим у Генту“, истакао је Мујановић.
Осумњиченог за убиство полиција је у уторак лоцирала и ликвидирала.
Шведска Белгија - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2023
СПОРТ
Навијачи евакуисани са стадиона у Бриселу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала