- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
Самоходна хаубица мста С у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија

УЖИВО Руске снаге спречиле покушај украјинске војске да се утврди на левој обали Дњепра

Пратите нас
Руска војска је оборила 28 украјинских дронова изнад неколико руских региона. Руска авијација активна на красноломанском правцу.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
19:36 18.10.2023
Руска војска је у Белгородској области оборила украјински дрон, жртава и штете нема.
19:15 18.10.2023
Руске снаге су спречиле покушај украјинске војске да се утврди на левој обали Дњепра, рекао је губернатор Херсонске области Владимир Саљдо.
Како је додао, противник је претрпео тешке губитке.
17:55 18.10.2023
Украјинске снаге покушале су вечерас да ударним ракетама С-200 нападну Крим. Руска ПВО је пресрела две ракете. Жртава није било.
16:48 18.10.2023
У Севастопољу је проглашена ваздушна опасност, рекао је губернатор Михаил Развожајев.
Флота у Севастопољу одбија нападе украјинских снага из ваздуха у области Сухарна балка, све службе су су стању бојеве готовости, додао је он.
После извесног времена ваздушна опасност је укинута.
Према првим подацима, оборена је ракета. Губернатор је рекао да нема ни материјалне штете ни жртава.
14:43 18.10.2023
Главно са брифинга руског Министарства одбране:
◾Руске оружане снаге су одбиле 13 напада Оружаних снага Украјине на купјанском правцу;
◾Црноморска флота у централном делу Црног мора уништила је беспилотно пловило Оружаних снага Украјине;
◾Губици Оружаних снага Украјине износили су око 115 погинулих и рањених војника на доњецком правцу;
◾Руске оружане снаге су одбиле један напад Оружаних снага Украјине на Краснолиманском правцу, непријатељ је изгубио до 60 војника и 4 јединице технике;
◾Руске оружане снаге на аеродрому Лозово у Дњепропетровској области уништиле су складиште авијацијског наоружања украјинског Ратног ваздухопловства;
◾Руске оружане снаге су извеле напад положаје Оружаних снага Украјине у подручју Григоровке, Червоног Диброва и Серебрјанске шуме;
◾Оружане снаге Русије спречиле су активности четири диверзантско-извиђачке групе Оружаних снага Украјине у Херсонској области;
◾Оружане снаге Украјине изгубиле су око 80 војника на купјанском правцу;
◾Оружане снаге Русије одбиле су напад јуришне групе Оружаних снага Украјине у подручју Червоног у Запорошкој области;
◾Губици Оружаних снага Украјине на јужнодоњецком правцу износили су 170 војних лица;
◾Руске оружане снаге су уништиле командне центре и осматрачнице две украјинске бригаде у ДНР и Запорошкој области;
◾Руске оружане снаге су одбиле напад Оружаних снага Украјине на запорошком правцу, губици непријатеља износили су око 85 војника.
10:30 18.10.2023
Украјинске трупе извеле су ноћу ракетни напад на регионалну болницу у Аљошки у Херсонској области, уништена су сва медицинска возила, а гађана је и амбуланта у селу Нова Мајачка, написао је шеф регионалне владе Андреј Алексејенко на свом Телеграм каналу. .
Уништена је зграда амбуланте у Новој Мајачки, где је пружана помоћ становницима многих села у региону. Напоменуо је да није било жртава. Алексејенко је оне који су извео напад назвао „фашистима“ и рекао да власти неће оставити људе без медицинске неге.
09:07 18.10.2023
Експлозија је одјекнула у Дњепропетровску, јављају украјински медији.
Експлозија се чула и у Запорожју.
07:40 18.10.2023
Напад 10 беспилотних летелица из састава Оружаних снага Украјине заустављен је у Курској области. Повређених и материјалне штете није било, рекао је губернатор региона Роман Старојт.
07:36 18.10.2023
Ловци-бомбардери Су-34 групе Запад извели су ваздушни напад на привремене базе две механизоване бригаде Оружаних снага Украјине на купјанском правцу, саопштио је шеф прес центра групе Сергеј Зибински.
„Купјанском правцу, посаде ловаца-бомбардера Су-34 групе Запад извеле су ваздушне ударе на привремене пунктове и упоришта јединица 32. и 43. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у подручју ​села Пешчано“, рекао је Зибински.
Према његовим информацијама, артиљеријски системи погодили су положаје и склоништа 68. јегерске и 32. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у подручју Сергејевке.
Шеф прес центра је такође известио да је током контрабатеријске борбе војска уништила четири самоходне артиљеријске јединице, од којих су две 2С1 Гвоздика, самоходни топ „Краб“ и самоходни топ АС-90 у подручју Петропавловке и Пешчаног.
07:28 18.10.2023
Министарство одбране Русије саопштило је да је у ноћи било пресретнуто 28 украјинских беспилотних летелица над територијом неколико руских региона.
Како је саопштено на Телеграм каналу војног ресора, дронови су оборени изнад територије Белгородске и Курске области, као и изнад Црног мора.
Министарство не износи друге детаље о уништеним дроновима.
Према подацима Министарства одбране, беспилотне летелице су покушавале да „изведу терористички напад на циљеве на територији Руске Федерације“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала