Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић о попису у Црној Гори: Нешто су много нервозни, изгледа да знају шта су радили раније

© Sputnik / Бобан НововићЦрногорска застава на бирачком месту у Подгорици
Црногорска застава на бирачком месту у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио данас да му није јасно чему толика нервоза у Црној Гори поводом предстојећег пописа, додајући да „изгледа добро знају шта су радили претходних деценија“.
Вучић је то рекао коментаришући изјаву Мила Ђукановића ,бившег председника Црне Горе и лидера ДПС, да ће попис у Црној Гори бити "посрбљавање те земље".

„Колико сам ја разумео они живе у изразито демократској, европски најнапреднијој држави региона чије пописне комисије и сви процеси су на по највишим европским стандардима. Или Мило Ђукановић зна да је нешто на претходним пописима радио како би смањивао број Срба. Сад морате да ми кажете шта је од та два? Или је он радио нешто незаконито или то баш нису на неким европским највишим стандардима како се иначе хвале. Пре ће бити да он нешто зна из прошлости или се плаши да људи кажу како се стварно осећају“, рекао је председник Србије.

Он је додао да је ствар је на људима у Црној Гори.
„Верујемо да тамо живи велики број наших сународника, али сачекаћемо све њихове процедуре ни на који начин се не мешајући и да видимо како и колико данас људи српског рода живи у Црној Гори. Али су нешто нервозни око пописа. Не знам чему та нервоза, изгледа добро знају шта су радили претходних деценија“, истакао је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала