- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Грци поново у помоћ зову Србе – ФСС дао „зелено светло“

© AFP 2023 / CHRISTOPHE SIMONПанатинаикос
Панатинаикос - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2023
Пратите нас
Наредног викенда у Грчкој се игра градски дерби Олимпијакос – Панатинаикос, а правду у највећој утакмици грчког првенства делиће арбитри из Србије.
Наиме, pпрема сазнањима Спорт клуба, Фудбалски савез Грчке одлучио је да настави са праксом да на центру у дуелима који са собом носе огроман улог, као и тензију, буду стране судије, а најчешће избор пада на српске арбитре у претходних неколико година.
Судијска комисија на челу са новим председником Дејаном Сантрачом, који је недавно наследио смењеног Дејана Филиповића, прихватила је и овога пута молбу колега из Грчке да арбитри из судије ускоче у помоћ за двобој Олимпијакоса и Панатинаикоса који ће у недељу од 18 часова и 30 минута бити одигран на чувеном стадиону „Караискаки“.
Биће то судар две првопласиране екипе грчког шампионата, а осим српских судија на терену ће се по свој прилици наћи и српски репрезентативци из редова „атинских зелених“ – Филип Ђуричић и Филип Младеновић.
Како правду на утакмица могу да деле само арбитри са обележјима ФИФА, тако ће највероватније на центру у Атини бити најбољи српски судија Срђан Јовановић заједно са својим тимом. Одлуку о томе донеће ФСС.
Управо је Срђан Јовановић, чије је изузеће за одложени 171. вечити дерби тражила Црвена звезда, делио у два наврата правду на мечевима грчког првенства.
Било је то 2019. и 2020. године, када је судио утакмице Атромитос – АЕК и АЕК – ПАОК.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2023
СПОРТ
Коцкање с угледом „старе даме“ и Влаховић као јед(и)на добра вест
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала