- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Инцидент на суђењу Трампу

© Jane Barlow/PAДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2023
Пратите нас
Судија Артур Енгорон, који води грађански судски поступак против Доналда Трампа упозорио је бившег америчког председника да стиша реакције након што је током исказа једног сведока фрустрирано подигао руке и наглас разговарао са својим адвокатом.
Судија је издао упозорење након што се Трамп живахно саветовао са својим адвокатима за столом одбране током другог дана сведочења проценитеља некретнина Дага Ларсона на суђењу на Менхетну.
Државни тужилац Кевин Волас затражио је од судије Енгорона да замоли одбрану да „престане да коментарише током сведочења“, додајући да сведок чује та „добацивања“, преноси лондонски дневник Гардијан.
Судија је затим замолио све да се стишају своје ракције „посебно ако оне имају за циљ да утичу на исказ сведока“.
Јуче је одржано друго рочиште у последња два дана у грађанском поступку против Трампа који прети да угрози његову империју некретнина и имиџ богатог бизнисмена.
Енгорон је прошлог месеца пресудио да су Трамп и његова компанија, „Трамп Организејшн“, годинама чинили преваре преувеличавањем вредности његове имовине и нето вредности у годишњим финансијским извештајима који су коришћени за склапање послова и добијање бољих услова за кредите и осигурање.
Енгорон је наредио да управник именован од стране суда преузме контролу над неким Трамповим компанијама, доводећи у питање будући надзор над Трамповим торњем и другим имањима.
Апелациони суд је привремено блокирао налог јер је у току жалба на претпретресну одлуку.
Доналд Трамп на суђењу - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2023
СВЕТ
Трамп поново пред судом: Тужитељку афроамериканку оптужио да је расиста
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала