- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кирјос је „избрисан“, али има и једна добра вест

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANНик Кирјос
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2023
Пратите нас
Контроверзни аустралијски тенисер Ник Кирјос нестао је са АТП листе јер је због низа повреда био онемогућен да игра. Некада дежурни критичар, сада велики пријатељ и поштовалац лика и дела Новака Ђоковића, одиграо је само један меч у 2023. години и то је проузроковало да дође до поменуте ситуације.
Како је последњу победу остварио још у Јапану пре дуже од годину дана, АТП је обрисао бодове с тог турнира, те је самим тим Ник Кирјос остао без икаквих бодова и поред његовом имена, колико год чудно звучало, је нула!
Ипак, оно што је добра и охрабрујућа вест за темпераментног Аустралијанца који није у потпуности исказао невероватан таленат који поседује, јесте да ће имати прилику да игра на турнирима, без обзира на то што нема рекинг.
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2023
СПОРТ
Монструозна блокада Николе Јовића – играо и Марјановић /видео/
Наиме, Кирјос поседује „заштићени ренкинг“ и то 21. место, што му даје „зелено светло“ да заигра на турнирима, након што изађе из серија повреда и буде способан да се поново надмеће.
До заштићеног рекинга тенисери долазе када су шест или више месеци због повреде ван терена, те се чињеница да неко нема бодове „поништава“ и аутоматски му се дозвољава да заигра на познатим турнирима.
Позиција на ранг листи одређује се просечном позицијом тенисера током прва три месеца од настанка повреде.
Ник Кирјос је имао проблема са коленом, после тога се појавио и бол у ручном зглобу што га је додатно удаљило од терена. Имао је проблем и са стопалом, када се посекао јурећи лопова који му је упао у породични дом, у ком се налазила Кирјосова мајка.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2023
СПОРТ
Алкарас одустао од познатог турнира
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала