- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Страхиња је архивирао Црногорце: „Не занимају нас, идемо на Европско првенство“

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаСтрахиња Павловић
Страхиња Павловић - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2023
Пратите нас
Страхиња Павловић, стандардни репрезентативац Србије, архивирао је двобој са Црном Гором (3:1), поручивши да ће Орлови у последњем колу квалификација за Европско првенство у Немачкој 2024. године, јуришати на победу против Бугара (19. новембар) и да га други не занимају.
Страхиња Павловић је синоним за то како се бори за грб на дресу Србије. Штопер Салбурга увек остави последњи атом снаге, идем главом где други не смеју ногом, и то је оно што навијачи код њега изузетно цене и поштују, а селектор Драган Стојковић му безусловно верује. За њега је то далеко најважније, јер чак и када није имао минуте у својим претходним клубовима, Базелу и Монаку, Пикси га је „бацао у ватру“ и управо је талентовани штопер кроз репрезентативне обавезе проналазио форму.
После исцрпљујућег меча са Соколовима на стадиону „Рајко Митић“ Павловић је био задовољан јер су уписана важна три бода.
Душко Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2023
СПОРТ
Црвена звезда и „црне рупе“ које Евролига не прашта
„Циљ смо остварили, јако битна за нас победа. Остала је још једна утакмица коју треба да победимо и да одемо на Европско првенство, које тако дуго чекамо. Јако сам поносан на момке како смо одиграли утакмицу, посебно друго полувреме. После примљеног гола, били смо стрпљиви, остали смо концентрисани успели смо да постигнемо голове“, искрен је Страхиња, који је затим додао:
„Тешка утакмица. Црногорци су нас изненадили, имали су у првом полувремену неколико шанси, тактички су играли јако добро, али смо на крају успели да победимо“.
Похвалио је један од Пиксијевих омиљених, ако не и омиљени ратник, читав колектив за остварен резултат.
„Мислим да смо ми позади били добри. Генерално, читава екипа је била добра од шпица до голмана, сви су се борили до последњег минута. Остаје Бугарска, морамо да победимо и то и да одемо на Европско првенство“, јасан је бивши штопер Партизана.
© Sputnik / Петар Миловановић Страхиња Павловић
Страхиња Павловић - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2023
Страхиња Павловић
На питање шта се десило код тог јединог примљеног гола, када је Јоветић постигао изузетно ефектан гол, Павловић је одговорио:
„Не сећам се најбоље тог прекида. Имали смо лопту, али смо је продали, пукла је контра и кажњени смо. Јоветић је невероватно погодио у сам угао у 90.“
Како је новинарима у микс-зони рекао Страхиња, страх од неуспеха на полувремену при резултату 1:1, није постојао.
„Није, то морам да кажем. На полувремену смо се договорили да морамо да будемо стрпљиви и знали смо да ће гол доћи кад тад, с друге стране да сачувамо нашу мрежу. То је било најважније, на крају смо на квалитет упели да добијемо“.
Павловић чврсто стоји на земљи, не радује се као да је све готово, јер, Орлови математички још нису обезбедили визу за Европско првенство у Немачкој. Да, близу су, али Црногорци имају у игри још шест бодова, док је Србији и бод против Бугарске 19. Новембра у Лесковцу довољан.
„Ово је јако битна утакмица, али никада конкретно није готово док математички није готово. Они имају две, ми једну, чекамо ту утакмицу, не треба да нас занима шта ће Црногорци да раде, већ треба да победимо“, рекао је Павловић.
Потврда да штопер Србије и Салцбурга не гледа друге, већ искључиво у своје двориште, стигао је у виду одговора на питање да ли је знао да Мађари губе од Литваније на полувремену 2:0, у мечу који је на крају завршен без победника – 2:2.
„Искрено нисмо знали, можда је неко од момака знао. Ја, искрено нисам. Нисам чак ни погледао друге реултате, најбитније да смо ми вечерас победили“, завршио је разговор Страхиња Павловић миљеник нације због невероватне пожртвованости у дресу националног тима.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Нејмар - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2023
СПОРТ
Лоше вести за Митровића и Сергеја: Нејмар доживео најтежу повреду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала