- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Црвена звезда и „црне рупе“ које Евролига не прашта

© Sputnik / Лола ЂорђевићДушко Ивановић
Душко Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде изгубили су други узастопни меч у Евролиги и то на идентичан начин. Водили су у Каунасу против Жалгириса па пали у финишу, а тај сценарио с „црним рупама“ у фази када се меч „ломи“ поново се одиграо и против Монака усред Београда.
Свестан је кобних грешака у финишу и нечега што не би смело да се дешава озбиљној екипи и тренер црвено-белих Душко Ивановић.
„Добили смо до сада и ми велики број мечева у завршници и играли добро, али само смо направили три кардиналне грешке у последња три минута. Нема оправдања, али ту је пуно нових играча и нисмо у правој форми. Тада се зна шта можемо, против Монака је било проблема у завршници али то неће постати навика“, рекао је црногорски стратег.
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2023
СПОРТ
Кирјос је „избрисан“, али има и једна добра вест
Успела је Звезда у Каунасу да надокнади „минус 10“ с почетка сусрета и чинило се да иде ка сигурној победи на месту где традиционално пада, али је онда уследила серија Жалгириса 13:0 у последњој четвртини и спаса није било.
Звезда је „угашена“.
Нешто слично поновило се и у мечу трећег кола Евролиге у „Београдској арени“, где је Црвена звезда поново у одлучујућем кварталу имала предност коју је на крају испустила и због тога је после три меча на евросцени уписала други узастопни пораз.
Имала је Звезда против Монака четири поена предности, водила је резултатом 70:66, да би до последњег звука сирене дозволила себи да убаци свега шест, а прими 16 поена! За коначних 76:82 и потврду „црних рупа“ у игри црвено-белих.
Јер, то је већ други пут у раној фази сезоне да Звезда у Евролиги губи предност од девет и више поена и на крају празних шака и погнуте главе напушта терен.
Душко Ивановић је оправдања потражио у проблемима са фауловима у који је запао његов тим.
„Монако је током читавог сусрета играо са пуно контакта у одбрани, док ми то нисмо радили. Зато, када смо играли агресивније у трећој деоници, досуђено нам је пет фаулова, а њима ниједан. Због промене приступа. Митровић је рецимо играо добро, а Боломбој је био изузетан. Наш најбољи играч у рекету у оба правца. Био је уморан, зато је Лука играо пред крај. Један од оних чији допринос ће се тек осетити је Шабаз Нејпир, биће играч одлуке. Може да изгуби неки меч за свој тим, али зна много њих да добије“, подвукао је Ивановић.
Црвена звезда у наредном колу Евролиге игра пртоив Виртуса у Болоњи, већ у четвртак увече.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2023
СПОРТ
Монструозна блокада Николе Јовића – играо и Марјановић /видео/
Црвена звезда - Монако - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2023
СПОРТ
Звезда имала у шаци – па испустила Обрадовићев Монако
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала