- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Демократе Црне Горе предлажу: Бечић заменик премијера за безбедност

© Sputnik / Бобан НововићЛидер Демократа Алекса Бечић.
Лидер Демократа Алекса Бечић. - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
Пратите нас
Лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић биће предложен за заменика премијера за безбедност, унутрашњу политику, европске и спољне, а Момо Копривицa за потпредседника Владе задуженог за политички систем, правосуђе и антикорупцију, саопштиле су данас Демократе.
Председништво Демократа једногласно је одлучило и да Драгана Краповића предложе за министра одбране, док је Борис Богдановић кандидат за министра унутрашњих послова.
Демократе би у новој влади требало да добију и ресор културе и медија, а за ту позицију је предложена Тамара Вујовић, док је председник Општине Колашин Владимир Мартиновић кандидат за министар туризма, екологије, одрживог развоја и развоја севера.
"Председништво сматра да ће, кроз позиције које су нам поверене, кадрови Демократа поставити темеље за свеобухватну трансформацију црногорског друштва. С овим избором чврсто стремимо према нашем европском идентитету и будућности, уверени у неупитну припадност нашој европској заједници", навели су из ове партије.
"Европски пут није само политичка аспирација, већ искрена тежња да се наша земља усклади с вредностима и стандардима које Европска унија заступа. Ове интеграције нису само административни процес, оне су одраз наше жеље за снажнијом демократијом, економском стабилношћу и социјалном правдом", кажу Демократе.
Формирање нове Владе за Демократе је, кажу, између осталог, прекретница и свеобухватан искорак ка редефинисању државних приоритета и амбиција.
Зграда Владе Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
РЕГИОН
Споразум о новој парламентарној већини потписало 11 партија, нова Влада Црне Горе до краја месеца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала