- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Проверавају се информације о тестирању у Невади – Москва подсетила Америку на Путинове речи

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда МИП Русије
Зграда МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
Пратите нас
Москва проверава информације да је на полигону у Невади изведена подземна експлозија уз употребу хемијског експлозива, саопштио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.

„Ако су те информације тачне (оне се тренутно проверавају), не ради се о тестирању нуклеарног оружја и та експлозија није у супротности ни са мораторијумом САД на нуклеарна тестирања, ни одредбама Споразума о свеобухватној забрани нуклеарних тестирања“, рекао је Рјабков, коментаришући саопштење Националне агенције за нуклеарну безбедност САД.

Он је додао да ће Русија наставити да прати ситуацију са америчким нуклеарним пробама и подсетио је на став Москве по том питању и речи руског председника Владимира Путина – Русија неће прва спроводити нуклеарна тестирања, али је спремна да то уради као одговор на сличне акције САД.
Подсећамо, САД су извеле подземна тестирања на дан када је Државна дума Русије поништила ратификацију Споразума о свеобухватној забрани нуклеарних проба. На полигону у Невади су претходно тестирали нуклеарно оружје.
Експлозија хидрогенске бомбе - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
РУСИЈА
Америка извела тестирање на нуклеарном полигону
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала