- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Симоњан: Дванаест чланова породице камермана телевизије РТ погинуло у гранатирању Газе

© AP Photo / Hatem AliПојас Газе
Појас Газе - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
Пратите нас
Главна уредница медијске групе „Росија севодња“ и телевизије РТ Маргарита Симоњан саопштила је да је у израелском гранатирању Појаса Газе погинуло 12 чланова породице камермана РТ Халеда Елдере.
„Дванаест чланова породице нашег камермана Халеда Елдере погинуло је након израелског гранатирања Појаса Газе. Међу погинулима су Халедов брат, две сестре, четири нећака, тетка и рођаци“, написала је Симоњанова на Телеграм каналу.
Прецизира се и да су без оца остале две девојчице од три и пет година.
Главна уредница РТ упутила је искрено саучешће камерману телевизије и његовим рођацима.

Палестинско-израелски сукоб

Војно крило палестинског покрета Хамас 7. октобра објавило је операцију „Потоп ел Аксе“ против Израела. Израелска војска након тога је саопштила да покреће операцију „Гвоздени мачеви“ против Хамаса у Појасу Газе.
Израелски премијер Бењамин Нетанијаху рекао је у обраћању нацији да се земља налази у ратном стању и додао да је наредио мобилизацију резерви. Израелска војска чисти насељена подручја.
Палестинско-израелски конфликт, у чијој су основи територијални интереси страна, деценијама представља жариште у региону.
Одлуком Уједињених нација, уз активну улогу СССР, 1947. године одређено је да буду формиране две државе ─ Израел и Палестина ─ али је основана само израелска држава.
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров раније је изјавио да је потребно хитно зауставити крвопролиће између Израела и Палестине и позвао стране да прекину борбена дејства.
Истраживали смо да ли сукоб Израелаца и Палестинаца може да изазове конфликт много ширих размера:
Израелски тенкови - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
СВЕТ
Свет почиње да гори, судбина Украјине зависи од догађаја на Блиском истоку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала