- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тренер рекордер по искључењима, председник критикује лигу, а екипа ниже поразе: Где је „Дрим-тим“?

© Sputnik / Лола ЂорђевићЕргин Атаман
Ергин Атаман  - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2023
Пратите нас
Кошаркаши Панатинаикоса поражени су у четвртом колу Евролиге од екипе Макабија после продужетка резултатом 86:81 у Атини, а Ергин Атаман, тренер грчког тима, искључен је у трећој четвртини што је домаћину био додатни проблем. Колико је пораз заболео Грке говори и потез Димитриса Јанакопулоса, председника клуба, који је оштро критиковао Евролигу.
Много новца, много јаких имена, али мало резултата. То је опис почетка сезоне за Панатинаикос који је после силних појачања са Ергином Атаманом као тренером требао да преставља европски „Дрим-тим“, али се чини да је далеко од тога.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2023
СПОРТ
Богдан наместио тројку – Никола двоцифрен
У четири утакмице, грчки тим има три пораза, а најновији претрпели су од Макабија чији су кошаркаши имали одличан одговор на добру партију Луке Вилдосе.
Бонзи Колсон и Џон Дибартоломео убацили су 21 односно 15 поена и тиме одвели Макаби до победе, а Панатинаикосу је посао поново отежао тренер који је добио и седмо искучење у Евролиги, по чему је апослутни рекордер.
Атаман је у трећој деоници побеснео на судије и тако добио другу техничку због чега је морао да напусти терен, а његов тим у том тренутку губио је двоцифреном разликом 33:44.
Трофејном стручњаку суђење често смета, али није једини. Жалбу је имао и председник клуба Димитрис Јанакопулус који се одмах огласио после пораза.
„Не поштујете наших шест титула, не поштујете наш бренд, не поштујете нашу породицу која преко 30 година улаже у кошарку. Не поштујете, према свим параметрима, најбољег тренера у Европи. И на крају крајева, не поштујете наше навијаче. На основу чега мислите да ми треба вас да поштујемо?“, написао је Јанакопулос који је раније већ плаћао казне због сличних коментара.
У случају и да јесу и да нису у праву, Атаман и Јанакопулос дефинитивно морају да нађу боље решење од коментарисања суђења јер је јасно да и уколико им то прави проблем то није једина потешкоћа.
Костас Слукас, који је требало да представља лидера, имао је један од шест за три и један од пет за два поена, а у напетом продужетку раније против Олимпијакоса промашио је шут за победу.
Ситнице се накупљају, а остали тимови Евролиге успевају да искористе све мане „Дрим-тима“. Једину победу Панатинаикос остварио је против Бајерна на домаћем терену.
Црвена звезда - Монако - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
СПОРТ
Звездино слабо вече у Болоњи – превише грешака и нови пораз
Френк Камински - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
СПОРТ
Није лако препливати Атлантик
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала