- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надалу има ко да чува леђа: „Не вршите притисак да се врати“

© AP Photo / Aaron FavilaРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2023
Пратите нас
Рафаел Надал, шпански тенисер, најавио је да ће се вратити следеће године на терен, а Аустралијан опен је брже боље објавио да ће дочекати „Бика са Мајорке“. Испоставило се међутим, да Надал још увек није сигуран, а после све се огласио и Алекс Кореча који сматра да су организатори првог Гренд слема у сезони Шпанцу створили притисак.
Навијачи Рафаела Надала нестрпљиво чекају његов повратак пошто га је најавио за следећу сезону Крег Тајли, директор Аустралијан опена, сматрао је да то значи да ће „краља шљаке“ видети на првом Гренд слему у сезони.
Испоставило се да је Тајлијева реакција исхитрена, јер Надал учешће није потврдио, а гест Аустралијан опена није се допао Алексу Коречи, бившем шпанском тенисеру.
„Мислио сам да ће Рафа бити тај који ће објавити када ће се вратити. Најава је била помало погрешна за све“, рекао је Кореча.
Квинси Мениг - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2023
СПОРТ
Тренер и фудбалер Партизана у жестоком сукобу: Црно-бели раздвајали Дуљаја и Менига
Двоструки финалиста Ролан Гароса сматра да су организатори морали да буду опрезнији јер су овим гестом створили притисак код „Бика са Мајорке“.

„У почетку сам мислио да је то нешто о чему су међусобно разговарали и овако планирали, али онда сам видео шта је Рафа рекао и помислио сам 'у реду, морају да буду веома опрезни шта говоре у Рафино име. Пошто је до Аустралијан опена остало још скоро три месеца, може да се десе многе ствари и не мислим да је потребно да се врши притисак“, истакао је Кореча.

С обзиром да је Надал тек скоро поново почео са тренинзима на терену, Кореча верује да ни сам Шпанац није сигуран како ће његово тело реаговати.
„Не знате како ће реаговати ваше тело, када игра почне. После три сата једног дана, како ће бити ваше тело за следећи дан? Ово је углавном оно што треба да урадите пре него што уђете на Гренд слем, посебно после тако дугог времена без играња“, рекао је Кореча.
Надал је последњи меч одиграо још на Аустралијан опену почетком године када је у другом колу изгубио од Мекензија Мекдоналда после чега је објавио да им повреду кука.
Новак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2023
СПОРТ
Новак и Алкарас на мети осуда због одласка у Саудијску Арабију – „Срамно прање новца“
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2023
СПОРТ
Аустријанци открили шта им је Алкарас тражио – млади Шпанац претерао са цифром
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2023
СПОРТ
Ласлов мајсторски преокрет за ново полуфинале
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала