- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Најновија руска хаубица прошла државна тестирања: Домет и прецизност борбеног робота – ненадмашни

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаРуска хаубица "Коалиција-СВ"
Руска хаубица Коалиција-СВ - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2023
Пратите нас
Најновија самоходна хаубица „Коалиција-СВ“ успешно је прошла државна тестирања, што омогућава да се покрене серијска производња оруђа, саопштила је прес-служба руске државне корпорације „Ростех“.

„'Ростех' је завршио државна тестирања самоходне хаубице 'Коалиција-СВ' калибра 152 милиметра. Потврђене су јединствене техничке карактеристике система. Најновија хаубица надмашује најбоље светске и домаће моделе по домету и прецизности, као и по времену које је потребно за решавање борбеног задатка“, наводи се у саопштењу.

Индустријски директор Комплекса за конвенционално наоружање, муницију и специјалне хемикалије „Ростеха“ Бекхан Оздојев рекао је да успешан завршетак државних тестирања омогућава да се покрене серијска производња хаубице.
„То је, у ствари, борбени робот. Хаубицу карактерише висок ниво аутоматизације – посада се налази у изолованој оклопној капсули, одакле даљински управља борбеним возилом. У поређењу са постојећим типовима артиљеријског оружја, 'Коалиција-СВ' има смањено време реаговања на било какве непланиране циљеве, што је посебно важно у савременим борбеним условима“, рекао је Оздојев.
Најновија самоходна хаубица „Коалиција-СВ“ направљена је за уништавање артиљеријских и минобацачких батерија, оклопне технике, као и људства противника на удаљености до 70 километара. Оруђе је намењено за решавање задатака уништавања система ПВО и ПРО, као и контролних места и пољских утврђења противника. Опремљена је савременим топом 2А88 калибра 152 милиметра који испаљује 10 пројектила у минути. Хаубица има потпуно аутоматизоване процесе за припрему паљбе, укључујући избор муниције, мете и нишањење.
Международный военно-технический форум АРМИЯ-2023 - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2023
РУСИЈА
Из врха „Ростеха“ откривамо: Шта Русија ново спрема у сфери наоружања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала