- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Шпанска полиција ухапсила хрватског држављанина са 30 килограма хероина

CC0 / rawpixel.com / Полиција
Полиција - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2023
Пратите нас
Шпанска полиција је на бензинској пумпи на аутопуту Салнес у Галицији зауставила возача, хрватског држављанина, код којег је у пртљажнику аутомобила пронађено 30 килограма хероина.
Возач је управљао комбијем словеначке регистрације, који је са 30 килограма хероина пронађен око 22 сата увече у среду, 18. октобра, као резултат полицијске истраге која је почела средином августа након сазнања о међународној акцији увоза великих количина хероина у Шпанију и Португал, преноси хрватски портал Индекс.
Истражитељи верују да је дрога дошла из Ирана, била сакривена у Холандији и ушла у Шпанију преко Пиринеја.
У акцији под називом "Операција Баба," комби је лоциран у Салнесу и у раним сатима од среде до четвртка агенти су претресли возило. Унутар камиона пронађен је скривени одељак "савршено дизајниран" да сакрије 30 вакуумски запечаћених пакета, од којих је сваки садржао килограм хероина.
Возач је ухапшен и приведен у полицијску станицу, где је одбио да да изјаву полицији. Одређен му је привремени притвор без могућности плаћања кауције. Против њега се води истрага за кривично дело против јавног здравља.
Заплењени хероин има персонализовани печат исписан на персијском језику, што у преводу значи "добро урађено“, преноси Индекс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала