- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руско далекометно фудбалско „оружје“

© AFP 2023 / VALERY HACHEАлександар Головин
Александар Головин - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2023
Пратите нас
Руски мајстор фудбала Александар Головин постигао је два гола у победи Монака над Мецом у оквиру француског шампионата (2:1). Оба поготка дао је из даљине, чиме је показао да је Монаково руско далекометно оружје какво не поседује нико у највећим европским лигама.
Показао је какво умеће поседује и затресао мрежу гостију у 42. и 55. минуту. На тај начин је екипи из Кнежевине донео три бода и преокрет.
Гледајући последње две сезоне у Лигама петице, дакле у најјачим фудбалским лигама на Старом континенту, нико није дао толико голова са дистанце као Рус.
Головин је уписао шест голова шутирајући ван шесанестерца, што нико није урадио.
Најближи су му Федерико Валверде из Реал Мадрида и Теун Купмејнерс из Аталанте који су дали по пет погодака са дистанце.
Не само да је сјајан у шутевима са дистанце, већ је и у игри доминантан. Против Меца је додирнуо лопту 87 пута, дао је два гола, шутирао је четири пута, од тога су три шута ишла у оквир гола.
Додао је четири опасна паса, 50 од 60 додавања су била тачна, добио је четири од седам дуела и заиста је показао да је моћно фудбалско оружје.
Александар Головин - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2023
СПОРТ
Рус мајсторијама очарао Кнежевину – два врхунска гола /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала