- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сферопулос уз муке до прве победе на клупи Црвене звезде

© AFP 2023 / PETRAS MALUKASЈанис Сферопулос
Јанис Сферопулос - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2023
Пратите нас
Нови тренер Црвене звезде Јанис Сферопулос дебитовао је победом на клупи црвено-белих. Тим са Малог Калемегдана гостовао је ФМП-у у Железнику и славио са 83:72. Ово је уједно 37. победа Звезде над ФМП-ом у низу. Ипак, до ње су Грк и његови пулени стигли теже него што је очекивано.
Очекивала се много лакша и убедљивија победа, али је за Грка најважније да је стартовао успешно пред два дербија која га очекују против Партизана. Чак коначни резултат не показује колико је ово био тесан обрачун.
Милош Теодосић је обележио сусрет са чак 10 асистенција. Теодосић је поред тога забележио и 11 поена, дакле дабл-дабл учинак. По 10 поена додали су и Јаго Матеус, Давидовац и Илић, као и Шабаз Нејпир. Утисак је да је Бразилац Јаго имао добар утицај на игру црвено-белих. Код ФМП-а највише су убацили Вокер 16 и Степановић 15 поена.
Дуел је решаван у последња три минута у која су црвено-бели ушли са пет поена предности и успели су на крају да дођу до прве победе под Јанисом Сферопулосом.
Новост у односу на раније дуеле је да се у екипу вратио Мајк Тоби, па у том смеру можемо да размишљамо да ће то бити промена коју доноси нови тренер.
У првом полувремену доминирао је Милош Теодосић који је забележио седам поена и на то додао чак седам асистенција у првих 20 минута. Са друге стране контратежу у поенима правио је бивши кошаркаш Партизана Алекса Степановић.
Иако је Црвена звезда повела са 14 поена разлике почетком треће деонице, деловало је готово, ФМП је успео да се врати и крајем треће четвртине приђе на само поен заостатка. Само је добра игра Јага Матеуса допринела да се црвено-бели одлепе колико толико и да у последњу четвртину уђу са предношћу од пет поена.
Пантери су отворили последњу четвртину серијом 7-1 и повели су са 63:62. На изненађење многих. Црвено-бели су упали у серију лоших одлука и довели су победу у питање.
На крају су дошли до ње поенима са линије за слободна бацања.
Треба додати да у екипи није било Марка Симоновића, као ни Немање Недовића, а да су ударце добили Бранко Лазић и Лука Митровић.
Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2023
СПОРТ
„Можда спремате моју сахрану...“ – тренер у опасности, повратак Ивановића у игри?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала