- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Можда спремате моју сахрану...“ – тренер у опасности, повратак Ивановића у игри?

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић
Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2023
Пратите нас
Када је добио отказ на месту тренера Црвене звезде Душко Ивановић брзо је виђен као нови тренер Басконије, међутим Ђоано Пењароја који је тренутно на том месту очигледно верује да му се столица не дрма упркос великој кризи шпанског тима.
Кошаркаши Басконије и Црвене звезде имају исти скор од почетка Евролиге, по једну победу и три пораза, а то је довело до кризе у оба клуба. Док су црвено-бели решење видели у одласку Душка Ивановића, деловало је да је тим из Шпаније своје решење видео у доласку Ивановића у њихов клуб.
Јанис Сферопулос - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2023
СПОРТ
Грк упознао црвено-беле па поручио: Можемо да урадимо велике ствари
Шпанска „Марка“ пише да је Ђоано Пењароја близу отказа, а да је први кандидат за његову замену Ивановић који је Басконију водио у периоду од 2000. до 2005. године, затим од 2008. до 2012. године, као и у периоду од 2019. до 2021. године.
За три мандата црногорски стручњак Басконији је донео три титуле првака Шпаније, три Купа краља, као и два финала Евролиге.
Међутим, док се увелико пише о Ивановићевом доласку, Пењароја чини се одбија да прича о отказу.
Осим евролигашких пораза, кошаркаши Басконије нису успели да савладају ни Уникаху у шестом колу АЦБ лиге, што је трећи узастопни пораз на домаћем терену. Упркос томе, шпански стручњак каже да није забринут.
„Посвећен сам ономе што контролишем на терену и у свлачионици и јасно је да разговарамо о томе куда треба да идемо. Нисам забринут за себе, миран сам за свој посао, али бих волео да будемо доследнији. Имам фантастичну радну групу која је уз мене“, рекао је Пењароја после пораза од Уникахе.
Како је још истакао да је обратио пажњу на приче о његовом останку у клубу „одавно би се обесио“.

„Да сам обратио пажњу на сву буку и приче већ бих се обесио о дрво, а тек је 23. октобар. Радићу као што сам радио током своје каријере. Можда спремате моју сахрану, али веома сам миран, имам добру конекцију са са играчима. Нисмо на сахрани, ни мојој ни на Басконијиној. У процесу смо да будемо бољи и погођени смо после резултат ове недеље. Не можете да поредите сезоне. Лоше је време и није необично да се ово деси, али морамо да будемо јаки“, закључио је Пењароја.

По завршетку прошле сезоне такође се говорило о смени Пењароје, међутим Басконија му је дала нову шансу коју још увек у новој сезони у великој мери није успео да оправда.
Јанис Сферопулос - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2023
СПОРТ
Звездин тренер из прве руке: Одбио Јокићев Денвер, радио у Москви – уме да инсталира одбрамбени ДНК
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2023
СПОРТ
„Дончић не може са сачува у одбрани ни сталак за камеру“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала