- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Максових 50 за место у високом друштву – Холанђанин са шестог места до великог јубилеја

© AP Photo / Nick DidlickМакс Ферстапен
Макс Ферстапен - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2023
Пратите нас
Макс Ферстапен, холандски возач, победио је на трци за Велику награду Сједињених Америчких Држава и тако дошао до јубиларног 50. тријумфа у каријери.
Ни то што је трку почео са шестог места Макса Ферстапена није могло да заустави у походу по нову титулу. Холанђанин је у 18 трка ове сезоне победио на чак 15, а десет је везао у низу.
Марк Гују - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2023
СПОРТ
Остварење сна за 23 секунде – како је Барселона упознала свет са новим фудбалским чудом /видео/
Тако је Ферстапен ушао у одабрано друштво, јер су пре њега само четири возача успела да упишу по најмање 50 победа. Луис Хамилтон држи прво место са 103, иза њега је Михаел Шумахер са 91. Себастијан Фетел има 53 победе и две мање има Алан Прост, а сада округло 50 има и Холанђанин који се неће зауставити на том броју.
У Остину је трка била узбудљива јер је Шарл Леклер кренуо са пол позиције, међутим већ код прве кривине преситгао је Ланд Норис. Хамилтон и Ферстапен пратили су Нориса, а онда је Холанђанин успео и да га престигне.
Шест кругова пре краја Хамилтон се пробио испред Нориса, али није могао да угрози и Ферстапена па је тако остао на другом месту.
Иза Ферстапена, Хамилтона и Нориса, нашао се двојац Саинс-Леклер. У првих десет били су Серхио Перес, Џорџ Расел, Пјер Гасли, Ленс Строл и Јуки Цунода.
Холанђанин је већ победом на прошлој трци успео да обезбеди и своју трећу титулу светског шампиона, а како је до краја сезоне остало још четири трке, уколико победи на свим, Ферстапен би могао да престигне Фетела и попне се на листи победника који имају преко 50 тријумфа.
Ангелина Топић - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2023
СПОРТ
Ангелина Топић је „Звезда у успону“
Хокеј илустрација - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2023
СПОРТ
Рус одушевио Американца: „Леден!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала