- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мега сломила Партизан у последњој секунди – све решио аутокош!

© Фото : АБА лигаМега - Партизан
Мега - Партизан - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2023
Пратите нас
Мега и Партизан одиграли су веома занимљив дуел у оквиру АБА лиге, а на крају је у неизвесној завршници боља била екипа коју са клупе предводи Марко Бараћ. Болан пораз за Жељка Обрадовића и његов састав - 88:86. Дуел је решен аутокошем Уроша Трифуновића који је покушао да ухвати лопту после промашаја Топића, али је погрешио.
Била је то заиста ситуација која се врло, врло ретко виђа.

Мега је могла да победе у последњем нападу, Топић је прошао до обруча, промашио, али је његов промашај исправио ни мање ни више него противнички играч, Урош Трифуновић. Невероватно. Можда и невиђено до сада. Велика грешка која је коштала његов тим болног пораза. И сада Парни ваљак каска у АБА лиги за Црвеном звездом, све пред дерби у Евролиги.

Најефикаснији у победи Меге били су Ђуришић са 17, Плавшић са 15, Топић 14 и Маловец 10 поена. Код Партизана су убедљиво најбољи били Алекса Аврамовић са 26 и Френк Камински са 24 поена, али остали саиграчи нису испратили њих двојицу.
Капитен црно-белих Кевин Пантер одиграо је 15 минута и за то време шутирао 0/5 за два и 0/3 за три.
Мега је много боље отворила утакмицу од Партизана и направила је двоцифрену предност на леђима Илјасоглуа, Ђуришића и Топића, док је Парни ваљак по навици предводио Алекса Аврамовић.
Партизан се мучио у шуту за три поена, редом су машили Дозир, Смаилагић, Трифуновић, Ледеј и Нанели, па је зато Партизан морао да јури велики заостатак од самог старта меча.
Резултат прве четвртине био је 21:11, а до полувремена се минус само повећао и било је јасно да у екипи Жељка Обрадовића мало тога шта функционише. Одбрана је била прозирна, дефанзивни скок лош, а напад смушен.
Довољно да млади тим који са клупе предводи Марко Бараћ води на полувремену са 40:29. Изненађујуће, али и заслужено. Да Аврамовић није убацио 14 поена у првих 20 минута, разлика би била и већа.
Почетак треће четвртине донео је нове муке црно-белима, Мега је била много боља и стигла је до предности од чак 52:32. Претила је Парном ваљку тотална катастрофа.
Управо тада су се играчи Жељка Обрадовића тргнули, пре свега Камински је повукао црно-беле, појачали су и Ледеј и Нанели и почетком последње деонице Партизан је стигао на само два поена заостатка.
Било је тада јасно да ће се утакмица решавати у неизвесној завршници. Уследила је права драма.
И на крају аутокош у последњој секунди.
Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2023
СПОРТ
„Можда спремате моју сахрану...“ – тренер у опасности, повратак Ивановића у игри?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала