- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Мир је потребан свима: Русија посебно посвећена осигурању безбедности Израела

© МИД РФ / Уђи у базу фотографијаШеф руске дипломатије Сергеј Лавров
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2023
Пратите нас
Русија је увек истицала своју посвећеност осигурању безбедности Израела, земљи је потребан мир, али мир је потребан и Палестинцима, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

"Председник Путин је у својим међународним говорима о Блиском истоку увек истицао нашу посебну посвећеност осигурању безбедности Израела. Тамо живи 1,5-2 милиона наших грађана. Видимо у каквим се геополитичким условима ова земља развија. Разумемо да јој је потребан мир. Али њеним суседима је такође потребан мир. То се односи и на Сирију, и на Либан и на Палестинце“, рекао је Лавров после састанка у формату „3+3“ о Јужном Кавказу у Техерану.

Министар је додао да је Русија спремна да помогне у решавању палестинско-израелског сукоба, Москва је у нормалним односима са свим странама конфликта.
Са друге стране, САД су међу лидерима земаља које се мешају у палестинско-израелски сукоб.
„Што се тиче прогноза Ентони Блинкена у вези са интервенцијом трећих сила у сукобу, САД су већ међу лидерима оних који се мешају. То укључује слање две групе носача авиона у зону сукоба, неколико хиљада борбених војника, како ја схватам, са свим потребним наоружањем, укључујући и тешко. Што је више таквих проактивних корака од стране неке државе, то је већи ризик, већа опасност да ће сукоб ескалирати“, рекао је Лавров.
Ваздушни удар на Појас Газе - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2023
СВЕТ
УЖИВО Војни врх Израела: Копнене снаге спремне за офанзиву; Хамас ослободио још двоје талаца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала