- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Председник Думе: Изоловати полуделог Бајдена пре него што покрене светски рат

© Sputnik / Наталья СеливерстоваДума
Дума - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2023
Пратите нас
Председник Думе Вјачеслав Володин рекао је да „полудели“ председник САД Џозеф Бајден мора бити изолован пре него што покрене светски рат.
„Бајден је изјавио да је човечанству потребан нови светски поредак и да САД могу да га изграде… Он се тако сложио да је поредак заснован на америчким правилима - превазиђен“, написао је Володин на свом Телеграм каналу.
Руски званичник је додао да ће покушаји да се свет, који је постао мултиполаран, прекроји по америчком моделу довести до глобалне катастрофе.
„Полудели Бајден мора бити изолован пре него што покрене светски рат“, додао је Володин.
Како је рекао, амерички председник је требало да призна да је Вашингтон, настојећи да очува своју хегемонију, само нанео штету.

„Трговински ратови су покидали успостављене економске ланце, постоји дубока криза ЕУ, напетост око Тајвана расте, као и око Украјине и Блиског истока – сви ти проблеми су последица Бајденове владавине“, навео је председник Думе.

Према његовим речима, у послу нико неће поново поверити свој новац ономе ко је претходно дошао до банкрота, а тако је и у политици: нико се у свету неће сложити да са тим да Бајден и САД, који су уништили систем глобалне безбедности, граде нови светски поредак у складу са својим интересима.
Володин је указао и да готово 80 одсто становништва планете сматра да односи треба да се развијају на принципима узајамно корисне сарадње, поштовања и немешања у унутрашња питања и без двоструких стандарда.
Погледајте и какве је поруке руски председник Владимир Путин упутио са маргина форума "Појас и пут":
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2023
РУСИЈА
Кремљ: Свет се више неће вртети око САД
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала