- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Спектакуларне“ бројке: Сеоска лига гледанија од тима који води легенда – за шест навијача

© AP Photo / Jon SuperСтивен Џерард
Стивен Џерард - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2023
Пратите нас
Саудијска Арабија је земља која је уложила огромне количине новца како би окупила најбоље фудбалере, судије и тренере, али и даље дебело каска за лигама широм Европе и света када је посета у питању. Тако је меч осме енглеске лиге посматрао већи број навијача у односу на тим Стивена Џерарда у Арабији.
Наиме, на утакмици Ал-Етифака, клуба који с клупе води прослављени енглески фудбалер и ас Ливерпула Стивен Џерард, било је мизерних 696 гледалаца.
Пораз од Ријада испратило је с лица места мање од 700 навијача, док је на сусрету Клитроа – Њукасл таун, што је осмо по јачини такмичење у „колевци фудбала“ и може се практично упоредити са српским сеоским лигама, на трибинама било 702 навијача!?
Самим тим, јасно да је астрономске суме које пребогати Арапи издвајају на довођење звезда, почев од Кристијана Роналда, преко Карима Бенземе, Нејмара, па све до Сергеја и Митровића, нису гаранција да ће фудбал у тој земљи доживети моменталну експанзију, када су у питању навијачи.
Ненад Чанак - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2023
СПОРТ
Други партизановац у два дана остао без посла у Турској
Нема сумње у то да је фудбал тамо и те како напредовао, да је на снази „златна грозница“, која је некада владала Кином, али је исто тако стигла потврда због чега је Енглеска колевка фудбала, као и да постоје ствари које новац не може да купи.
Публика долази на утакмице највећих клубова у Саудијској Арабији, пре свих на мечеве Ал Хилала, као и Ал Етихада и Ал Насра, што није случај и са осталима.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Фудбалери Црвене звезде  - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2023
СПОРТ
Марко има ожиљак од Звезде, а из Лајпцига поручују: „Одвратан противник“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала