- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Магични Јокић трипл-даблом отворио нову сезону – Лејкерси срушени на старту

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2023
Пратите нас
Нову сезону у НБА лиги на спектакуларан начин отворио је Никола Јокић, српски кошаркаш који је одмах у првом колу остварио трипл-дабл и повео Денвер Нагетсе до победе против Лос Анђелес Лејкерса резултатом 119:107 (34:20,29:34,24:26, 32:27).
Већ у првој деоници Никола Јокић уписао је десет поена, а до краја утакмице забележио је 29 поена, 13 скокова и 11 асистенција.
Осим што су Нагетси офанзивно добро отворили утакмицу, импресивна је била и њихова одбрана у тим уводним минутума јер су свели Лејкерсе на само 20 поена.
Леброн и Дејвис успели су да врате тим у другој четвртини, међутим недовољно да преокрену резултат. Уследила је серија грешака у трећој деоници, а Лејкерси су знали да је искористе и направили су серију од 9:0 којом су се значајно приближили Денверу.
Кошевима на старту последње четвртине Лејкерси су предност Нагетса свели на само три поена, али онда је тројка Гордона коначно тргла домаћина.
Јокић је везао пет поена после чега је Денвер показао да је екипа која је изузетно спремно усла у нову сезону.
Српски ас на паркету је провео 36 минута, имао је 9/17 за два поена и 3/5 за три и био је најефикаснији играч како у тиму тако и на мечу.
Иза њега је био Леброн Џејмс који је постигао 21 поен, осам сккова и пет асистенција, док је исти број поена имао одлични Џамал Мареј.
Одмах је у првом колу нове сезоне Јокић отворио своју књигу рекорда у којој је уписао нови. Српски ас постао је тек пети играч у историји НБА лиге који је остварио трипл-дабл у првој утакмици нове сезоне. Пре Јокића то је за руком пошло само Оскару Робертсону, Меџику Џонсону, Клајду Дрекслеру, а последњи пут то је пре српског аса успео Гари Пајтон давне 2000. године.
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2023
СПОРТ
Евролига: Макаби ће бити домаћин у Београду
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2023
СПОРТ
Шта би било да Јокића занима кошарка?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала