Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Истински пријатељ Србије“: Вучић уручио Гренелу Орден српске заставе првог степена /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић уручио је данас Орден српске заставе првог степена бившем изасланику Беле куће за дијалог Београда и Приштине Ричарду Гренелу
Председник Србије Александар Вучић уручио је данас Орден српске заставе првог степена бившем изасланику Беле куће за дијалог Београда и Приштине Ричарду Гренелу - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић уручио је данас Орден српске заставе првог степена бившем изасланику Беле куће за дијалог Београда и Приштине Ричарду Гренелу за истакнуте заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа између Републике Србије и Сједињених Америчких Држава.
Вучић је изјавио да је Гренел истински пријатељ Србије који је допринео миру и стабилности у региону.

"Данас имам част да у име грађана Србије искажем захвалност човеку који је за кратко време неуморним радом извршио значајна утицај на односе између Србије и САД и суштински обогатио везе између наших народа", истакао је Вучић у Председништву Србије.

Казао је да улога Гренела у дијалогу Београда и Приштине не само доприносила регионалном миру и стабилности већ и играла кључну улогу у јачању веза између САД и Србије.
Вучић је на Сретење, 15. фебруара, поводом Дана државности Србије, одликовао заслужне појединцима и институције, међу њима је био и Гренел, али није био у могућности да присуствује церемонији уручивања одликовања.
Гренел је тада на Твитеру навео да му је одликовањем одата највећа почаст.
"Хвала српском председнику Александру Вучићу, Влади Србије и народу Србије за ово велико признање. Данас ми је одата највећа почаст Орден српске заставе првог степена", навео је тада Гренел.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала