- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Даниловић: Попис можда почне пре избора нове црногорске владе

© Sputnik / Александар МилачићПредседник Уједињене Црне Горе Горан Даниловић
Председник Уједињене Црне Горе Горан Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2023
Пратите нас
Треба сачекати да видимо да ли ће нова влада Црне Горе уопште стићи да одложи попис јер се може догодити да попис почне прије избора кабинета Милојка Спајића, рекао је за Спутњик Горан Даниловић, предсједник Уједињене Црне Горе.
„Чуо сам најаву мандатара Спајића да је нова скупштинска већина спремна да одложи попис на мјесец дана. Није спорно одложити попис за 30 дана ако би нова влада добила гаранције од политичких представника опозиције да неће позивати на бојкот - такву гаранцију треба имати у тренутку доношења одлуке“, каже Даниловић за Спутњик.
Он додаје да „прије свих, ДПС не жели одлагање пописа због процесних радњи и обезбјеђивања контроле, него због политичких поена и притиска на нову већину“.
„Убијеђен сам да бивши лидер ДПС-а Мило Ђукановић жели да спријечи одржавање ваљаног пописа по сваку цијену јер је свјестан да је раније, у његово вријеме, било инжењеринга којим смо добијали лажну слику о изјашњавању грађана. Уосталом, ДПС је најавио да наставља прокламовани бојкот па је понуда мандатара очигледно одбијена“, додао је Даниловић.
Попис становништва у Црној Гори најављен је од 1. до 15. новембра, а мандатар и лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић саопштио је да ће нова извршна власт одложити попис за мјесец дана.
Одржавању пописа противе се и започели су кампању бојкота Демократска партија социјалиста, бившег лидера Мила Ђукановића, Социјалдемократе, већа Бошњака и Албанаца. Они тврде да не постоје услови за одржавање пописа, који иначе у Црној Гори касни већ двије године, па чак и да су резултати већ фингирани.
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2023
РЕГИОН
Брукање државе: Какву поруку шаље одлагање пописа у Црној Гори
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала