Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Једна особа испитана у вези са скрнављењем православног гробља у Косовској Митровици

© Sputnik / Теодор АнастасијевићСрпско гробље преко ноћи сравњено са земљом
Српско гробље преко ноћи сравњено са земљом  - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2023
Пратите нас
Једна особа испитана је у вези са случајем скрнављења старог православног гробља у Косовској Митровици, а одлуком тужиоца предмет иде у редовну процедуру, саопштено је из тзв. косовске полиције.
Једна особа испитана је у вези са случајем скрнављења старог православног гробља у Косовској Митровици, а одлуком тужиоца предмет иде у редовну процедуру, саопштено је из тзв. косовске полиције.
Још једном је потврђено да је јуче полицији достављена пријава грађана да је током радова које је изводила, како је наведено, "једна компанија", оштећено више гробова, преноси Радио Косовска Митровица.
Тзв. косовска полиција навела је да је као осумњичени испитан мушкарац, грађанин тзв. Косова и да одлуком тужиоца предмет иде у редовну процедуру.
Тешка механизација за сада неименованог извођача радова је претходних дана, крчећи пут ка напуштеним албанским кућама, прекопала део старог Суводолског гробља, због чега је група грађана на челу са некадашњим председником Основног суда у северном делу Косовске Митровице Николом Кабашићем јуче поднела кривичну пријаву тој правосудној инстанци.
Након тога су екипе полиције и форензичари изашли на терен, а општинска инспекција је поставила траку и обуставила радове.
Пут је пробијен како би се стигло до напуштених албанских кућа, чија је реконструкција недавно почела у оквиру најављеног програма повратка Албанаца у насеља Брђани и Микронасеље.
Епархија рашко-призренска саопштила је јуче да некажњено скрнављење гробова православних верника на КиМ траје интензивно последње 24 године и да слике вандализованих гробаља и скрнављених гробова нису само одговорност појединаца јер приштинске институције, како је истакнуто, својим понашањем подстичу овакве радикалне елементе у косовском друштву.
Српско гробље у Микронасељу  - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2023
СРБИЈА
Обустављена градња пута преко православног гробља у Косовској Митровици
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала