- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лука надмашио Јокића и засенио Ирвинга – дебитовао Егзум

© AP Photo / Eric GayЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2023
Пратите нас
Лука Дончић, словеначки кошаркаш, блистао је у првом колу НБА лиге у победи Даласа против Сан Антонија резултатом 126:119 (23:43, 28:25, 32:23, 30:28). Маестрални Лука остварио је трипл-дабл учинак, а помоћ је имао и од Кајрија Ирвинга који је заједно са њим погађао у важним тренуцима.
Маверикси нису могли да се похвале добрим почетком утакмице, а пет поена Луке Дончића није указивало на оно што следи.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2023
СПОРТ
Богдан није блистао – али је одушевио једним потезом /видео/
Словеначки кошаркаш из деонице у деоницу био је све бољи, а до краја је уписао 33 поена, 13 скокова и десет асистенција за први трипл-дабл у првој утакмици у сезони. Овим учинком Лука је надмашио трипл-дабл Николе Јокића који је у победи Лејкерса претходне ноћи уписао 29 поена, 13 скокова и 11 асистенција.
Дончић је на паркету био 34 минута, шутирао је 10/14 за два поена, 3/11 за три поена, а сви ти поени стигли су онда када је било најважније. Чини се да је трипл-дабл словеначког кошаркаш оставио у сенци Кајрија Ирвинга који је имао великог удела у победи Маверикса.
Ирвинг је уписао 22 поена, два скока и шест асистенција, далеко маље од Луке, међутим управо је његова тројка донела предност Даласу на минут и педесет секунди до краја. За њом је уследила и Лукина тројка којом је победа била печатирана.
Није без разлога Лука добио више на значају. Када је погодио последњу тројку до краја утакмице остало еје тридесет секунди. Том сјајном степ-бек тројком Дончић је заправо и одлучио победника.
Дончић и Ирвинг дали су по десет поена у последњој деоници када се резултат ломио и када се предност константно смењивала, па су тако показали да као тандем могу одлично да функционишу.
Овај меч био је и деби Дантеа Егзума, бившег кошаркаша Партизана, који је за осам минута на паркету постигао три поена и уписао једну асистенцију.
У тиму Сан Антонија најбоље се снашао Девин Васел који је уписао 23 поена, а пратио га је Џонсон с 17.
Грег Попович - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2023
СПОРТ
Америка ће видети нову револуцију „лудог Србина“ /видео/
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2023
СПОРТ
Леброн побегао од Јокића после пораза – српски ас остао у чуду /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала