- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Директор Евролиге: Писмо Партизана отворило врата Макабију

© Tanjug / VLADIMIR SPORCICПартизан - Макаби, Евролига
Партизан - Макаби, Евролига - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2023
Пратите нас
Због сукоба Израела и Палестине кошаркаши Макабија из Тел Авива не могу да играју утакмице на свом терену, због чега је одлучено да друге тимове као домаћини дочекују у Београду. Паулијус Мотејунас, извршни директор Евролиге, објаснио је за турске медије зашто је одлуку пала на српску престоницу.
У тешкој ситуацији нашао се Макаби из Тел Авива, који не само да није имао где да игра већ је морао да сачека и одлуку да ли ће наставити да се такмичи у Евролиги.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2023
СПОРТ
Алкарас се враћа на терен – поново јури Новака
„Кључна ствар је била да су се сви тимови сложили у оцени да такмичење мора да се настави, а то је желело и руководство лиге. То није лако јер екипе долазе из различитих земаља, које имају различите политике. Макаби ће наставити да игра, тако да можемо да кажемо да смо имали успешан састанак“, рекао је Паулијус Мотејунас.
Извршни директор елитног европског такмичења истакао је да је жеља израелског клуба била да играју у Београду.
„Макаби је изнео предлог да игра у Београду и ми смо то прихватили. Сада треба то да испробамо. Хотели, хала, превоз, безбедност… Морамо да будемо уверени да све иде по плану“, објаснио је Мотејунас.
Одмах после ескалације сукоба Макаби је добио позив од Партизана да мечеве игра на њиховом терену.
„Знам да су укључене градске власти, тако да мислим да је писмо Партизана помогло да се отворе нека врата. Постојала су и неке друге опције. Друге државе су такође рекле да би желеле да помогну, али Макаби је Београд видео као најбољу опцију. Захвалан сам власима у Србији што су исказали интересовање и примили Макаби на ову сезону. Тешко је причати о целој сезони, али макар у првом делу Макаби има дом где може да игра“, објаснио је Мотејунас.
Трошкове боравка у Србији већински плаћа клуб, а први гости које Макаби дочекује у српксој престоници су кошаркаши Бајерна, деветог новембра.
Кошаркаши Макабија одиграли су три утакмице од почетка сезоне у Евролиги. На домаћем терену победили су Партизан, у гостима су после продужетака савладали Панатинаикос, а једини пораз забележили су против Валенсије.
Дарко Рајаковић - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2023
СПОРТ
Србин победио на дебију у НБА лиги: Емотивни Дарко направио шоу и одржао говор за памћење /видео/
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2023
СПОРТ
Лука надмашио Јокића и засенио Ирвинга – дебитовао Егзум
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала