- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звездина „ручна кочница“ у неизвесним завршницама

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗвезда и Партизан
Звезда и Партизан - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде ушли су у нову сезону са великим очекивања, али порази кваре утисак, посебно су бројни они који су дошли у неизвесним завршницама. Управо таква је била и последња утакмица у којој је Партизан славио са 88:86.
Довољно је рећи да је Црвена звезда на старту последње четвртине водила са 68:55, дакле са 13 поена разлике. И играчи Јаниса Сферопулоса су допустили да све испусте и допусте Партизану да дође до лудог преокрета.
И то није први пут да се догађа црвено-белима. Укључујући и припремне утакмице, овај нови састав је поражен по осми пут у неизвесним завршницама. Као да повуку неку невидљиву ручну кочницу и све - стане.
Звезда је против Виртуса на гостовању била на три поена заостатка на неколико минута пре краја и поражена је. Против Монака у Београду Звезда је водила са 70:66 у последњој четвртини и поражена је. Против Жалгириса је водила девет поена разлике на почетку последње четвртине (53:54) и поражена је. Против Партизана са 13 поена, као што рекосмо, и поражена је.
Да ће бити овако у сезони могло је да се наслути и у припремном периоду.
Звезда је губила од Жалгириса (један разлике), од Макабија (три разлике после продужетка), од Бајерна (два разлике) и од Сасарија (пет разлике).
Све то док је на клупи био Душко Ивановић. Сада је на клупи Сферопулос, али се догодило у дербију нешто већ виђено.
Пре отказа је Ивановић добио питање везано за поразе у неизвесним завршницама, а рекао је да лоша игра у завршници није правило.
„Не, зашто? Па колико смо утакмица добили. Све зависи како се гледа, мислим да смо били у егалу до последња три минута када смо имали три кардиналне грешке у нападу. Нисмо имали много грешака, играли смо добро до последња три-четири минута, када су они стекли малу предност и онда нисмо имали решење“, рекао је Ивановић после пораза од Монака.
Звезда је од старта сезоне надиграла Игокеу, Асвел, Цедевиту Олимпију, Борац и ФМП, а може се рећи да су против Чачана и Пантера остварили победу у нешто неоизвеснијим завршницама.
Ипак, Борац и ФМП свакако нису исто што и евролигашки тимови.
Сезона је суштински тек почела и црвено-бели имају више него довољно времена да исправе овакав скор. Прву шансу имаће у понедељак на истом месту, гостујући Партизану.

Порази Црвене звезде у неизвесним завршницама:

Званични део сезоне:
Партизан - Црвена звезда 88:86
Виртус - Црвена звезда 85:79
Црвена звезда - Монако 76:82
Жалгирис - Црвена звезда 79:74
Припремни период:
Црвена звезда - Жалгирис 84:85
Макаби Тел Авив - Црвена звезда 112:109 (84:84)
Бајерн Минхен - Црвена звезда 84:82
Динамо Сасари - Црвена звезда 76:71
Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2023
СПОРТ
Партизан две недеље без Пантера – задобио две повреде против Звезде!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала