- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Иранска агенција: Пет хиљада америчких војника укључено у израелску копнену операцију у Појасу Газе

© AP Photo / Tsafrir AbayovТенкови израелске војске
Тенкови израелске војске - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2023
Пратите нас
Пет хиљада америчких војника учествовало је у копненој операцији коју је Израел започео у петак у Појасу Газе, наводи иранска државна агенција Тасним, позивајући се на изворе из обавештајног сектора те државе.
Члан руководства Хамаса у иностранству Али Барака изјавио је да је покушај копнене операције Израела из три правца у Појас Газе пропао, а да је израелска војска доживела велике губитке.
„У информацији од извора у службама безбедности Ирана, новинарима агенције Тасним речено је да је око пет хиљада америчких војника учествовало у израелској копненој операцији у Појасу Газе у ноћи између петка и суботе“, пише иранска агенција.
Тасним наводи, позивајући се на друге обавештене изворе, да је израелска војска покренула копнену операцију у којој су учествовале њене три дивизије, али и неколико бригада америчке војске.
Према информацијама иранске агенције, израелска војска сада покушава да подели Појас Газе на две или три зоне, а да затим пређе у следећу фазу, рачунајући да ће на овај начин прекинути везе палестинских снага.
Зграде оштећене у израелском нападу на Газу - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2023
СВЕТ
УЖИВО Нетанијаху: Ово је мисија мог живота; Хамас спреман за моменталну размену затвореника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала