- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Дагестан: Аеродром Махачкала привремено затворен

© Sputnik / Maksim BlinovАвион слеће на писту аеродрома
Авион слеће на писту аеродрома - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2023
Пратите нас
Аеродром Махачкала у Републици Дагестан на југу Руске Федерације привремено је затворен након што су непознате особе упале на писту аеродрома, саопштила је руска Савезна агенција за ваздушни саобраћај (Росавијација). Нешто касније власти су успреле да задобију контролу над ситуацијом.
Како се наводи у саопштењу Агенције, аеродром је рашчишћен од људи који су на њега упали.
У саопштењу се додаје да је ваздушна лука и даље затворена за пријем авиона од 21.40 по московском времену 29. октобра до, оквирно, 2.59 часова 6. новембра.
У недељу увече огроман број људи упао је на писту аеродрома у Махачкали након слетања авиона „Ред вингса“ из Тел Авива. Они су наводно тражили пристигле држављане Израела. Авиони који су требали да слете у престоницу Дагестана преусмерени су на алтернативне аеродроме.
Упад на аеродром десио се усред неодобрених пропалестинских протеста који су избили широм Дагестана током викенда након што је Израел појачао бомбардовање Појаса Газе.
Главна управа Министарства унутрашњих послова Русије за Северно-кавкаски федерални округ саопштила је да ће идентитети свих учесника у нередима бити утврђени помоћу камера за надзор и приведени правди.
Власти Дагестана нагласиле су да је ситуација на аеродрому под контролом. На лицу места су шефови неколико регионалних агенција и службе безбедности. Такође су позвале становнике да привремено ограниче кретање на ауто-путу Махачкала-Каспијск.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала