- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија ће истом мером одговорити на сваки покушај конфискације руске имовине у Европи

© Sputnik / Михаил Кутузов / Уђи у базу фотографијаДолари
Долари - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2023
Пратите нас
У случају да Европа украде руска замрзнута средства Русија ће одговорити истом мером, написао је на Телеграм каналу председник Државне думе Вјачеслав Володин.

„Један број европских политичара, на челу са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, у жељи да остану на својим функцијама и полазећи од лоше финансијске ситуације у коју су довели своје државе, поново је почео да говори о крађи замрзнутих средстава од наше земље како би се наставила милитаризација Кијева о њиховом трошку. Таква одлука ће захтевати симетричан одговор Руске Федерације“, приметио је он.

Према речима Володина, у том случају ће бити заплењена много већа имовина непријатељских земаља „него што су наша средства замрзнута у Европи“.
"Европска унија је потрошила више од 85 милијарди евра на подршку криминалном режиму у Кијеву од 2022. То је коштало обичне Европљане: високе цене, економија у рецесији, индустрија у паду. Током протеклих неколико година, ситуација у Европи се увелико погоршала. Индекс пословне активности у производном сектору и сектору услуга еврозоне пао је на најнижи ниво, што се раније могло видети само током пандемије корона вируса“, ​​додао је председник Државне думе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала