- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сабаленка дигла глас, па експресно славила у православном дербију

© AP Photo / Alberto PezzaliАрина Сабаленка
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2023
Пратите нас
У Канкуну је у понедељак рано ујутру по средњеевропском времену стартовао Завршни Мастерс за жене, а прва тенисерка планете Белорускиња Арина Сабаленка била је сурова према Гркињи Марији Сакари – 6:0, 6:1.
За само 76 минута игре Сабаленка је у православном дербију показала због чега је број један у овом тренутку. Један једини гем у другом сету препустила је деветој играчици на ВТА ранг листи.
Гркиња апсолутно није имала никакве шанасе против разигране и распуцане Белорускиње, која је непуних 48 сати пред почетак турнира у Канкуну дигла глас и указала на очајне услове који су затекли тенисерке по доласку у Канкун.
Два терена и то у поприлично лошем стању за тренирање, је нешто што више подсећа на аматеризам, него на професионални спорт и ниво који изискује озбиљан тенис.
„Нисам задовољна што нисмо биле у прилици да тренирамо на терену на ком ћемо касније играти мечеве. То апсолутно није ниво ВТА финала и Завршног Мастерса. Имале смо свега 45 минута, до максимум сат времена на располагању за тренинг. Услови су идентични за све тенисерке, а обично је неопходно три до четири дана за привикавање на услове. Верујем и надам се да ће следеће године организатори направити бољи посао“, рекла је Белорускиња Арина Сабаленка, која је добила подршку осталих играчица, међу којима је прва иступила Московљанка Јелена Рибакина, која је изабрала да уз презиме јој стоји застава Казахстана.
„Разочаравајући су услови, али тако је како је. Неће нам бити лако, и једино што могу да кажем да су у Мексику сви јако фини и да је фина земља“, рекла је Казахстанка руског порекла.
У понедељак од 23 часа на терен у Канкуну ће бивша прва тенисерка света Пољакиња Ига Швјонтек, која игра против Чехиње Вондроушове.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2023
СПОРТ
Синер већа зверка од Медведева у финалу Беча
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2023
СПОРТ
Ђоковић и Алкарас тренирали заједно уочи почетка мастерса у Паризу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала