- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Догађаји у Дагестану испровоцирани посредством западних специјалних служби

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2023
Пратите нас
Догађаји у Дагестану били су испровоцирани преко друштвених мрежа из Украјине, посредством западних специјалних служби, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
„Не верујем да високо рангирани ментори Кијева знају чиме се баве њихови штићеници који распирују погроме у Русији“, рекао је Путин на саветовању са шефовима безбедносних структура Русије, сазваном поводом нереда у Дагестану и ситуације на Блиском истоку.
Руски председник је, такође, нагласио да руске специјалне службе и полиција треба одлучно да делују како би заштитиле устав земље.
Путин је лидерима региона и шефовима безбедносних служби наложио да делују правовремено ради заштите међунационалне и међурелигиозне слоге.
„Истина је да што јача буде Русија, што сложније буде наше друштво, то ћемо ефикасније моћи да бранимо сопствене националне интересе, као и интересе оних народа који су постали жртва западне неоколонијалне политике“, рекао је Путин.
Руски председник је додао да постоје спољни покушаји дестабилизације и раскола руског друштва, који укључују и софистициране технологије.
„На недавном састанку с лидерима верских заједница говорио сам о покушајима да се драматична ситуација на Блиском истоку и други регионални сукоби искористе против наше земље, против Русије, да се искористе за дестабилизацију и раскол нашег мултинационалног и мултирелигијског друштва. За то се користе најразличитија средства, као што видимо, и лажи, и провокације, и софистициране технологије психолошке и информатичке агресије“, истакао је Путин.

Нереди у Дагестану

У недељу је група становика Махачкале ушла на аеродромску писту након слетања авиона из Тел Авива. Саопштено је да су они који су се пробили вероватно тражили пристигле држављане Израела. Почели су немири, а на лице места је стигла полиција.
Муфтија Дагестана Ахмад Абдулајев је изјавио да је акција усмерена против Јевреја погрешна и позвао сународнике да остану мирни.
Убрзо су регионалне власти саопштиле да је ситуација под контролом, а с аеродрома, који је привремено затворен, удаљени сви који су учествовали у нередима.
Како је саопштила Федерална агенција за ваздушни саобраћај, привремено затварање аеродрома трајаће оквирно до 31. октобра.
Према саопштењу регионалне полиције, током немира су приведене 83 особе.
Ваздушни удар на Појас Газе - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2023
РУСИЈА
Путин: Елите САД и њихови сателити – налогодавци сукоба на Блиском истоку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала