- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Стиже појачање: Руски ловци Су-57 добијају нове крстареће ракете

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаЛовац Су-57
Ловац Су-57 - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2023
Пратите нас
Руски ловац Су-57 добио је нову крстарећу ракету дугог домета која се смешта у труп летелице, рекао је за Спутњик обавештен извор.

„За Су-57 направљена је најновија крстарећа ракета дугог домета која ће бити постављена у труп. Ракета је мањих димензија, али се њен домет може упоредити са дометом пројектила који се користе за авијацију дугог домета на стратешким бомбардерима Ту-95МС и Ту-160“, саопштио је наш саговорник.

Како је прецизирао, димензије нове муниције значајно су смањене захваљујући савршеном дизајну преклопног крила и унутрашњег распореда, као и коришћењем новог малог двопроточног турбомлазног мотора.
У крстареће ракете дугог домета које се лансирају из ваздуха спадају пројектили који могу да погоде мету на удаљености од 600 и више километара. Према отвореним изворима, руска авијација дугог домета има крстареће ракете домета од 1.000 до 6.500 километара.
Раније је извор Спутњика саопштио да су руски бомбардери Су-34 добили могућност да користе крстареће ракете дугог домета. Лансирање таквих ракета са Су-34 први пут је тестирано у оквиру специјалне војне операције у Украјини.
Лансирање аеробалистичке ракете Кинџал  - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2023
Специјална операција у Украјини
Русија добија нове могућности на бојном пољу захваљујући „кинџалима“ и Су-34
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала