- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Корен зла“: Захарова открива узрок трагичних догађаја у свету

© AFP 2023 / Mahmud HamsДым поднимается из-под обломков здания, уничтоженного в результате израильского авиаудара в городе Газа
Дым поднимается из-под обломков здания, уничтоженного в результате израильского авиаудара в городе Газа - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2023
Пратите нас
САД су деценијама „прекрајале“ свет како њима одговара, што је узрок трагичних догађаја који се данас дешавају у свету, укључујући и Блиски исток, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Толико догађаја који се одвијају истовремено и који су очигледно изазвани једном идеологијом, једном руком, по истом сценарију – то не може да не изазива осећај страха и ужаса од онога што сада видимо. То више није локални, изолован случај. То је тенденција која, нажалост, узима маха. 400 деце је погинуло за дан у Појасу Газе. Чули смо клетве на рачун Израела и позиве да се предузму мере. Али треба видети корен зла. А корен је у томе што је једна држава, Сједињене Америчке Државе, верује да је могуће да деценијама прекраја свет како њој одговара“, оценила је Захарова.

Такође је казала да Русија предузима активне напоре да помогне у решавању ситуације са Русима који су таоци Хамаса. Како је појаснила, то нису туристи који су се у том моменту нашли у зони сукоба, већ је реч о људима који живе у Израелу и имају двојно држављанство.
Захарова је нагласила да се Министарство спољних послова Русије налази у контакту са свим странама по том питању.
Рушевине у Гази после израелског бомбардовања - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2023
СВЕТ
УЖИВО Гранатиран округ болнице у Гази, Хути тврде да су испалили нову серију дронова на Израел
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала