Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Протест Куртијевих специјалаца због ниских примања

© AP Photo / Visar KryeziuИнтервентне јединице такозване косовске полиције
Интервентне јединице такозване косовске полиције - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2023
Пратите нас
Припадници специјалне интервентне јединице тзв. косовске полиције (ФИТ) данас у 12 сати окупили су се испред зграде владе тзв. Косова како би исказали незадовољство својим примањима.
Њима је на прошлој седници влада донела одлуку да ће припадници специјалних јединица тзв. полиције Косова добити накнаду до 150 евра на основну плату.
Неколико десетина припадника специјалне јединице ФИТ појавило се данас испред зграде владе у својим униформама са фантомкама на лицу и тамним наочарима.
„Поштовани председниче Владе, врло добро знате опасности и претње с којима се стално суочавају припадници специјалних јединица, не само током обављања службених дужности, већ и у приватном животу. Зато, немојте се играти с нашим достојанством, са животима наших породица. Доказали смо се више пута у прошлости, а последњи пут у неутрализацији терористичке групе 24. септембра. Захтевамо да прегледате предложене накнаде за ризик и да се сложите с нашим захтевима те се радујемо што ћемо се ускоро састати и заједно их решити“, поручио је један од представника специјалаца.
Захтеве који су изнели су категоризација посебне јединице и уврштавање на попис стручњака те да се ризик одреди у износу од 50 одсто основне плате као и додаци за посебне услове рада, рекао је представник специјалаца на протесту испред зграде владе у Приштини.
Према одлуци приштинских власти месечна примања припадницима специјалних јединица биће повећана у зависности од категорије којој припадају, а влада је класификовала специјалце у седам категорија па ће накнада за њих бити у распону од 40 до 150 евра.
Јединица за брзе интервенције или ФИТ настала је након реорганизације некадашње специјалне јединице РОСУ.
Тзв. косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2023
СРБИЈА
Каменована српска школа у Косовској Каменици
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала