- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

ДПС се неће одазвати позиву Мандића у вези са одлагањем пописа

CC0 / rawpixel.com / Статистика
Статистика - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2023
Пратите нас
Демократска партија социјалиста неће се одазвати позиву за састанак поводом услова за одржавање пописа који је упутио председавајући Скупштине Црне Горе и предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић, саопштено је из те партије.
Оваква одлука партије, како су поручили, произилази из чињенице да су њихови представници још јуче обавили разговор са премијером Милојком Спајићем будући да је наведена тема искључива надлежност Владе Црне Горе.
"Демократска партија социјалиста неће давати легитимитет симулирању преговора којима Мандић жели показати наводну демократичност, иако је већ јасно саопштио да ће без обзира на преговоре попис почети 30. новембра", саопштили су из ДПС-а.
"У суштини позива који је упутио предсједник НСД-а, лежи заправо намјера његовог наметања као новог шефа парламентарне већине, а Демократска партија социјалиста неће учествовати у унутрашњим обрачунима и борби за превласт која је почела између Мандића, Спајића и Милатовића", додали су у саопштењу.
Из ДПС-а су напоменули да ће њихов услов за учешће у попису, што је, како кажу, и једини начин за добијање релевантних и легитимних података, бити договор свих страна око услова под којима резултати пописа могу бити признати као објективни и непристрасни у транспарентном и потпуно контролисаном процесу пописа становништва у Црној Гори.
Андрија Мандић долази на седницу Скупштине Црне Горе на којој се бирају влада и председник парламента - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2023
РЕГИОН
Мандић најавио састанак са опозицијом о попису становништва
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала