- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

У случају "Тунел" још ништа није познато, истрага је у току

© Фото : Flickr/Vlada Crne Gore/R. KoprivicaИстражитељи претпостављају да је тунел између приватног стана у стамбеној згради у Његошевој улици до депоа у подгоричком Вишем суду могао бити коришћен за бекство неког од затвореника, ликвидације или уклањање доказа.
Истражитељи претпостављају да је тунел између приватног стана у стамбеној згради у Његошевој улици до депоа у подгоричком Вишем суду могао  бити коришћен за бекство неког од затвореника, ликвидације или уклањање доказа.  - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2023
Пратите нас
Руководилац подгоричког Основног државног тужилаштва (ОДТ) Душко Милановић изјавио је данас да још није познато ко је наредио копање тунела испод зграде Вишег суда у Подгорици и да је истрага и даље у току.
Милановић је то рекао гостујући у емисији Линк Радија Црне Горе и истакао да су се обраћали председнику Вишег суда у два наврата, али да нису добили коначан списак ствари које недостају у депоу.
Рекао је да су се обратили и в.д председници Врховног суда, са молбом да се ургентно попишу ствари које су нестале и тако убрза истрага.
На питање када би предмет "Тунел" могао из ОДТ-а прећи у надлежност Специјалног државног тужилаштва (СДТ), Милановић каже да је у интересу свих да се нађу починоци ових дела, а посебно налогодавци, преноси РТЦГ.
"У сваком случају, ако се испуне услови да предмет преузме СДТ, ми ћемо им га доставити. Један од услова је случај стварања криминалне организације, који по нашем мишљењу за сада није испуњен", каже Милановић.
Додао је да је ОДТ изузело трагове, наредило бројна вештачења, што ће, како је рекао, користити у даљем поступку ко год га радио.
"Најбитније је да се сви докази прибаве, вештачења спроведу и утврди материјална истина, а онда ћемо, надамо се, доћи до налогодаваца", истакао је руководилац подгоричког ОДТ-а.
Шведска, полиција, архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2023
ДРУШТВО
У Стокхолму ухапшен држављанин Србије повезан са случајем „Тунел“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала