- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Власницима пензионерских картица попуст за лет Ер Србијом 15 одсто

© Tanjug / ZORAN ŽESTIĆПочела подела пензионерских картица
Почела подела пензионерских картица - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2023
Пратите нас
Пензионери који имају пензионерске картице моћи ће да добију попуст на авио-карте код Ер Србије од 15 одсто, на летовима где је национална авио компанија оперативни превозник.
Ова погодност омогућена је споразумом који су данас потписали директор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) Реља Огњеновић и генерални директор Ер Србије Јиржи Марек.
Попуст је обезбеђен на цену карата за куповину у пословници у Тржном центру „Галерија“ као и преко контакт центра, а пензионери би требало да доставе скенирану пензионерску картицу и личну карту или пасош.
Директор Фонда ПИО Реља Огњеновић је након потписивања споразума изјавио да се одговорност државе према пензионерима не огледа само у повећању пензија које иде са исплатом октобарских примања и помоћи од 20.000 динара која им следује на крају овог месеца, већ и пројектом као што је Пензионерска картица.
„Радимо на јачању тима Пензионерске картице. Министарство финансија, Фонд ПИО и Привредна комора Србије раде на томе да овакви играчи, државне компаније које су некада биле у минусу, а сада су у изузетном плусу, могу да дају озбиљне попусте и да заједно радимо на томе да живот наших пензионера буде бољи и лакши“, рекао је он.
Додао је да се у наредним недељама могу очекивати нови попусти и бенефити за најстарије.
Огњеновић је навео да је до сада подељено више од 500.000 картица, а оне које нису подељене су делом у поштама у процесу уручења, а делом у филијалама Фонда ПИО.
„Картице за пензионере који су се последњи пријавили су на штампању у Заводу за израду новчаница и надамо се да ћемо их у најкраћем року поделити свим пријављеним пензионерима“, рекао је Огњеновић.
Генерални директор Ер Србије Јиржи Марек је истакао да је ова компанија увек била на располагању држави и народу Србије те да им је задовољство што имају прилику да се укључе у ову иницијативу Владе Србије и помогну пензионерима да по нижим ценама путују авионима Ер Србије.
„Свакодневно превозимо велики број пензионера на више од 80 дестинација колико их имамо у мрежи. Било да путују у иностранство да би посетили породицу и пријатеље или туристички, увек нам је изузетно драго да угостимо пензионере на нашим летовима“, рекао је Марек.
Додао је да ће у годинама које следе Ер Србија наставити да пензионерима буде поуздан партнер за путовања.
Воз - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2023
ЕКОНОМИЈА
Са пензионерском картицом 30 одсто ниже цене карата за воз, ускоро и студентска картица
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала