- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

До 31. октобра 3,792 милијарде евра инвестиција

© Tanjug / TARA RADOVANOVIĆАуто-пут Рума-Шабац
Ауто-пут  Рума-Шабац - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је укупан износ инвестиција у Србији за ову годину, закључно са 31. октобром 3,792 милијарди евра, односно за око седам одсто више од рекордне прошле године и додао да је то важна вест, јер се на тај начин покрећу раст, повећавају плате и пензије.
„Пензионери од јуче почињу да добијају увећане пензије, од 5,5 одсто, а већ у фебруару ће да добијају додатних 14,8 одсто повећање. Желим да кажем и да ћемо крајем новембра и почетком децембра корисницима социјалне помоћи исплатити 10.000 динара, као и уживаоцима неге, слепим особама и старима, онима који болују од тешких болести, такође омогућити да добију ту врсту помоћи, од 10.000 динара“, рекао је Вучић на телевизији Пинк и подсетио да је најавио да 'велика фабрика долази у Ниш', односно „Аристон“.
Навео је да је сигуран да људи примећују да „мора да се земља гура напред“ као и да они дају снагу.
„Тренутно радимо овај део од Пожаревца, Голупца, па ћемо одатле брзу саобраћајницу до Брзој Паланци, па је лево Кладово, десно Неготин, Повезујете целу источну Србију. Очекујемо да се велики број људи врати“, рекао је председник.
Навео је да за три-четири дана почињу радови на прузи Ниш-Димитровград и Ниш-Брестовац.
„Према Лесковцу већ радим са Европљанима. То је питање инвестиција, живота људи, питање стандарда. Као што је питање магнета, мамографа, лечења ретких болести, а која је најважнија за људе“, рекао је Вучић.
Истакао је да, када помогнете неком детету и обезбеди му се лечење, мајкама није тешко да кажу „хвала“, пошто су њима деца све.
„Морамо да пробамо да обезбедимо лекове за сву децу у наредном периоду, да лечимо од свих болести децу, за то ће нам требати још новца. Бићемо можда једина земља у свету која лечи све, јер данас лечимо оно што најмање 80 одсто земаља ЕУ не лечи. Али мислим да то треба да буде наш циљ, да се око деце ујединимо и то је оно што треба да радимо“, закључио је Вучић.
Застава ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2023
РУСИЈА
Скупо плаћају санкције: ЕУ изгубила 1,5 билиона долара због прекида веза са Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала