- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ се огласио поводом писања западних медија о „Вагнеру“ у Сирији

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПортпарол Кремља Дмитриј Песков
Портпарол Кремља Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2023
Пратите нас
Група „Вагнер“ де факто не постоји, а дискусије на тему њиховог деловања, по правилу, немају никаквог основа, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Он је тим речима прокоментарисао наводе листа „Вол стрит џурнал“ који пише да су САД забринуте да би представници групе „Вагнер“ који се налазе у Сирији могли да предају противваздухопловне ракетне системе Хезболаху.
„Већ смо говорили да та група де факто не постоји, стога се све те дискусије, по правилу, ни на чему не заснивају, немају основа. Постоје канали комуникације за хитне случајеве преко војске. Ако заиста постоји забринутост у вези нечега, увек то могу пренети нашој војсци“, казао је Песков.
Подсећамо, ситуација у јужном Либану се погоршала након што је Израел покренуо војну операцију у Појасу Газе након напада Хамаса на југ Израела. Израелска војска и борци либанског Хезболаха међусобно гранатирају положаје у областима дуж границе.
Спасилачке акције потраге за затрпанима у рушевинама у Појасу Газе после израелског бомбардовања - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2023
СВЕТ
УЖИВО Бомбардован избеглички камп у Гази, погинуло најмање 20 људи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала