- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Пошта Србије донела хитне мере

© Sputnik / Лола ЂорђевићГлавна пошта у Београду
Главна пошта у Београду - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2023
Пратите нас
Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић одржао је данас састанак са делом руководства и пословодства како би биле донете хитне мере за побољшање пословања и унапређење материјалног положаја запослених, саопштено је из Поште Србије.
На састанку са в.д. директора Поште Србије учествовали су руководиоци Функције услуга, Функције поштанске мреже, Функције управљања кадровима, Функције ИТЕК и независног предузећа Пост Про.
„Након четворосатног рада, усаглашен је акциони план за наредни период и договорено је да свака функција достави детаљан план активности, како би се што пре почело са применом договорених мера. Израђен је нацрт ценовника нових Пост експрес услуга, као и предлог анекса уговора о раду, којим ће запосленима у технологији бити омогућен допунски рад“, наводи се у саопштењу.
Како се додаје, с тим у вези, усаглашен је нацрт споразума са независним предузећем Пост Про, анализирани су предлози модела који ће се примењивати за запослене у технологији и установљена је методологија исплате, односно начин и висина накнаде за запослене.
„У циљу пријема нових извршилаца у технологији и прерасподеле запослених, као и омогућавања једнаких услова и могућности за увећану зараду за све запослене, на састанку је анализиран и план за реорганизацију рејона и норми за поштаре и достављаче, степен и разлози оптерећености рејона и број извршилаца који недостаје, додаје се у саопштењу. Очекивано је да се са применом нових мера за побољшање материјалног статуса запослених почне већ у новембру, како је и в.д. директор Поште Србије обећао, а висина накнаде на основу учинка достизаће и преко 40 процената у случајевима изузетних резултата и велике продуктивности, односно остваривањем норме“, наводе из Поште Србије.
Договори са данашњег састанка биће представљени директорима свих радних и регионалних радних јединица, координаторима и управницима из целе Србије, који ће на састанку заказаном за понедељак добити конкретна упутства о начину спровођења нових задатака, и који су у обавези да детаљно информишу и едукују све запослене о новинама и мерама којима ће бити побољшан материјални положај запослених.
Празан новчаник - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2023
ЕКОНОМИЈА
Нови изум у Србији: Како најлакше да се „сретну“ незапослени и празно радно место
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала