- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шелтон хвалио Новака – али признао да је „крао“ од Надала: „Подсећам на њега“

© AP Photo / Frank Franklin IIНовак Ђоковић Бен Шелтон УС Опен
Новак Ђоковић Бен Шелтон УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2023
Пратите нас
Мало по мало од почетка године Бен Шелтон правио је себи место у тениском врху, а онда је до њега и стигао када се пласирао у полуфинале УС Опена. Тада се сусрео са Новаком Ђоковићем, а иако је деловало да нема превише поштовања према српском асу, млади Американац пред Мастерс у Паризу поручио је да ће Новак освајати титуле и за три године.
Пред полуфинални сусрет на УС Опену са Новаком Ђоковићем, Бен Шелтон, млади амерички тенисер, најављивао је да ће изненадити српског аса, али то му први рекет света није дозволио.
Када је и сам Шелтон схватио колико је Новак тежак противник, сада га гледа потпуно другачијим очима и сматра да ће Ђоковић још дуго бити у самом врху светског тениса.
„Новак ће и за три године освајати турнире и бити међу првих пет на свету“, рекао је талентовани Американац у интервјуу за „Газета дело Спорт“.
Међутим, колико год поштовао Новака, Шелтон се највише угледао на Рафаела Надала, прослављеног шпанског тенисера.
„Увек сам покушавао да украдем неке тајне од Надала. Дивим му се много и верујем да понекад на терену подсећам на њега. Начин на који се борим, на који се никада не предајем, све су то његове карактеристике које сам научио гледајући га док сам одрастао. Био сам један од оних момчића који су то опонашали у сваком мечу. Зато се и надам да ћу имати борбени дух као он“, објаснио је Шелтон.
У истом интервјуу амерички тенисер прогнозирао је да би у наредним годинама од млађе генерације посебно могао се истакне Јаник Синер, италијански тенисер.
Јаник Синер је само годину дана старији од мене а постигао је толико много. Предводи сјајну генерацију младих италијанских тенисера и биће међу петорицом најбољих наредних година“, сматра Бен Шелтон.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2023
СПОРТ
Новак остао заробљен у Београду због проблема са летом: „Жао ми је“ /видео/
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2023
СПОРТ
Медведев добио руски дерби у Бечу, Рубљов јачи од Зверева
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала